Identifikační kód |
RIV/86652079:_____/21:00542553 |
Název v anglickém jazyce |
Potential benefits of incorporating Astragalus membranaceus into the diet of people undergoing disease treatment: An overview |
Druh |
J - Recenzovaný odborný článek (Jimp, Jsc a Jost) |
Poddruh |
J/A - Článek v odborném periodiku je obsažen v databázi Web of Science společností Thomson Reuters s příznakem „Article“, „Review“ nebo „Letter“ (Jimp) |
Jazyk |
eng - angličtina |
Vědní obor |
21101 - Food and beverages |
Rok uplatnění |
2021 |
Kód důvěrnosti údajů |
S - Úplné a pravdivé údaje o výsledku nepodléhající ochraně podle zvláštních právních předpisů. |
Počet výskytů výsledku |
6 |
Počet tvůrců celkem |
4 |
Počet domácích tvůrců |
1 |
Výčet všech uvedených jednotlivých tvůrců |
Jan Tříska (státní příslušnost: CZ - Česká republika, domácí tvůrce: A, vedidk: 2672251, orcid: 0000-0003-3846-2158, scopusid: 7004407218, researcherid: H-3094-2014) M. Houška (státní příslušnost: CZ - Česká republika) V. Ny (státní příslušnost: CZ - Česká republika) R. Pavela (státní příslušnost: CZ - Česká republika) |
Popis výsledku v anglickém jazyce |
Astragalus membranaceus (AM) is a notable herb found among medicinal and food plants. Its benefits stem from bioactive compounds that improve function of the immune system, thus preventing and curing many diseases and improve wellness. However, despite of the many potential health benefits, it is mainly used in Traditional Chinese Medicine (TCM). Therefore, this review describes its biologically active compounds and the associated health benefits found in recent studies of this herb, particularly with regards to neurodegenerative diseases, diabetes, and cancers along with the way of consumption, doses, and reasons for incorporating it into the diet. AM has positive effects on general health and reduces the risk of neurodegenerative diseases, type 1 and 2 diabetes and cancers development. It also helps improving disease treatments and reduces its side effects associated with food intake. Moreover, this herb has an acceptable organoleptic quality and characteristics that can improve general quality of food. This review is intended to shed light on the many potential benefits of including AM in the diet. However, further studies on specific food recipes for each disease, its effectiveness, as well as its side effects, need to be done to confirm these potential benefits. |
Klíčová slova oddělená středníkem |
Antioxidants;Astragalus membranaceus;Functional food;Organoleptic;Pharmaceuticals;Phytochemicals |
Stránka www, na které se nachází výsledek |
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1756464620305636?via%3Dihub |
DOI výsledku |
https://doi.org/10.1016/j.jff.2020.104339 |
Odkaz na údaje z výzkumu |
- |