Informační systém výzkumu,
vývoje a inovací

Rejstřík informací o výsledcích

Jednoduché vyhledávání

Zpět na hledáníPotential benefits of incorporating Astragalus membranaceus into the diet of people undergoing disease treatment: An overview (2021)výskyt výsledku

Identifikační kód RIV/86652079:_____/21:00542553
Název v anglickém jazyce Potential benefits of incorporating Astragalus membranaceus into the diet of people undergoing disease treatment: An overview
Druh J - Recenzovaný odborný článek (Jimp, Jsc a Jost)
Poddruh J/A - Článek v odborném periodiku je obsažen v databázi Web of Science společností Thomson Reuters s příznakem „Article“, „Review“ nebo „Letter“ (Jimp)
Jazyk eng - angličtina
Vědní obor 21101 - Food and beverages
Rok uplatnění 2021
Kód důvěrnosti údajů S - Úplné a pravdivé údaje o výsledku nepodléhající ochraně podle zvláštních právních předpisů.
Počet výskytů výsledku 6
Počet tvůrců celkem 4
Počet domácích tvůrců 1
Výčet všech uvedených jednotlivých tvůrců Jan Tříska (státní příslušnost: CZ - Česká republika, domácí tvůrce: A, vedidk: 2672251, orcid: 0000-0003-3846-2158, scopusid: 7004407218, researcherid: H-3094-2014)
M. Houška (státní příslušnost: CZ - Česká republika)
V. Ny (státní příslušnost: CZ - Česká republika)
R. Pavela (státní příslušnost: CZ - Česká republika)
Popis výsledku v anglickém jazyce Astragalus membranaceus (AM) is a notable herb found among medicinal and food plants. Its benefits stem from bioactive compounds that improve function of the immune system, thus preventing and curing many diseases and improve wellness. However, despite of the many potential health benefits, it is mainly used in Traditional Chinese Medicine (TCM). Therefore, this review describes its biologically active compounds and the associated health benefits found in recent studies of this herb, particularly with regards to neurodegenerative diseases, diabetes, and cancers along with the way of consumption, doses, and reasons for incorporating it into the diet. AM has positive effects on general health and reduces the risk of neurodegenerative diseases, type 1 and 2 diabetes and cancers development. It also helps improving disease treatments and reduces its side effects associated with food intake. Moreover, this herb has an acceptable organoleptic quality and characteristics that can improve general quality of food. This review is intended to shed light on the many potential benefits of including AM in the diet. However, further studies on specific food recipes for each disease, its effectiveness, as well as its side effects, need to be done to confirm these potential benefits.
Klíčová slova oddělená středníkem Antioxidants;Astragalus membranaceus;Functional food;Organoleptic;Pharmaceuticals;Phytochemicals
Stránka www, na které se nachází výsledek https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1756464620305636?via%3Dihub
DOI výsledku https://doi.org/10.1016/j.jff.2020.104339
Odkaz na údaje z výzkumu -

Údaje o výsledku v závislosti na druhu výsledku

Název periodika Journal of Functional Foods
ISSN 1756-4646
e-ISSN 2214-9414
Svazek periodika 77
Číslo periodika v rámci uvedeného svazku FEB
Stát vydavatele periodika GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Počet stran výsledku 10
Strana od-do 104339
Kód UT WoS článku podle Web of Science 000614471000006
EID výsledku v databázi Scopus 2-s2.0-85098177170
Způsob publikování výsledku A - Open Access
Předpokládaný termín zveřejnění plného textu výsledku -

Ostatní informace o výsledku

Předkladatel Ústav výzkumu globální změny AV ČR, v. v. i.
Dodavatel MZE - Ministerstvo zemědělství (MZe)
Rok sběru 2022
Specifikace RIV/86652079:_____/21:00542553!RIV22-MZE-86652079
Datum poslední aktualizace výsledku 05.05.2022
Kontrolní číslo 192359331 ( v1.0 )

Informace o dalších výskytech výsledku dodaného stejným předkladatelem

Dodáno AV ČR v roce 2022 RIV/86652079:_____/21:00542553 v dodávce dat RIV22-AV0-86652079

Informace o dalších výskytech výsledku dodaného ostatními předkladateli

Dodáno MŠMT v roce 2022 RIV/60460709:41340/21:84208 v dodávce dat RIV22-MSM-41340___ předkladatelem Česká zemědělská univerzita v Praze / Fakulta tropického zemědělství
Dodáno MŠMT v roce 2022 RIV/00027022:_____/22:1156 v dodávce dat RIV22-MSM-00027022 předkladatelem Výzkumný ústav potravinářský Praha
Dodáno MZe v roce 2022 RIV/00027022:_____/22:1156 v dodávce dat RIV22-MZE-00027022 předkladatelem Výzkumný ústav potravinářský Praha
Dodáno MZe v roce 2022 RIV/00027006:_____/21:10149607 v dodávce dat RIV22-MZE-00027006 předkladatelem Výzkumný ústav rostlinné výroby

Odkazy na výzkumné aktivity, při jejichž řešení výsledek vznikl

Projekt podporovaný MZe v programu QK QK1910103 - České bylinky pro nové potraviny podporující zdraví populace (2019 - 2023)
Velká výzkumná infrastruktura - VVI 90123 - CzeCOS III (2020 - 2022)
Vyhledávání ...