Informační systém výzkumu,
vývoje a inovací

Rejstřík informací o výsledcích

Jednoduché vyhledávání

Zpět na hledáníPhenolics levels in different parts of common buckwheat (Fagopyrwn esculentum) achenes (2019)výskyt výsledku

Identifikační kód RIV/86652079:_____/19:00506314
Název v anglickém jazyce Phenolics levels in different parts of common buckwheat (Fagopyrwn esculentum) achenes
Druh J - Recenzovaný odborný článek (Jimp, Jsc a Jost)
Poddruh J/A - Článek v odborném periodiku je obsažen v databázi Web of Science společností Thomson Reuters s příznakem „Article“, „Review“ nebo „Letter“ (Jimp)
Jazyk eng - angličtina
Vědní obor 21101 - Food and beverages
Rok uplatnění 2019
Kód důvěrnosti údajů S - Úplné a pravdivé údaje o výsledku nepodléhající ochraně podle zvláštních právních předpisů.
Počet výskytů výsledku 2
Počet tvůrců celkem 3
Počet domácích tvůrců 2
Výčet všech uvedených jednotlivých tvůrců Jan Tříska (státní příslušnost: CZ - Česká republika, domácí tvůrce: A, vedidk: 2672251, researcherid: H-3094-2014)
Naděžda Vrchotová (státní příslušnost: CZ - Česká republika, domácí tvůrce: A, vedidk: 6977596, researcherid: G-8425-2014)
J. Kalinová Pexová (státní příslušnost: CZ - Česká republika)
Popis výsledku v anglickém jazyce Common buckwheat achenes have high antioxidant activity due to their high phenol and especially flavonoid content. In general, the highest phenol contents in seeds is related to the seed coat layers. However, there is insufficient information about the composition of the individual parts of the buckwheat achene.
Klíčová slova oddělená středníkem performance liquid-chromatography;antioxidant activities;moench;rutin;polyphenols;flavonoids;identification;epicatechin;quercetin;catechin;Buckwheat;Catechin;Epicatechin;Quercetin 3-O-beta-D-glucoside
Stránka www, na které se nachází výsledek https://reader.elsevier.com/reader/sd/pii/S0733521018307628?token=43570EF180C9EB871C3E2053F8040C282ED1F57AD0A05A417EDEFCB7210CD0276A358F8E7261BB13627AAE8A7D4003BB
DOI výsledku https://doi.org/10.1016/j.jcs.2018.12.012
Odkaz na údaje z výzkumu -

Údaje o výsledku v závislosti na druhu výsledku

Název periodika Journal of Cereal Science
ISSN 0733-5210
e-ISSN -
Svazek periodika 85
Číslo periodika v rámci uvedeného svazku jan
Stát vydavatele periodika GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Počet stran výsledku 6
Strana od-do 243-248
Kód UT WoS článku podle Web of Science 000457950900035
EID výsledku v databázi Scopus 2-s2.0-85059591409
Způsob publikování výsledku B - Open Access s časovým embargem (Embargoed Access)
Předpokládaný termín zveřejnění plného textu výsledku 01.01.2020

Ostatní informace o výsledku

Předkladatel Ústav výzkumu globální změny v. v. i.
Dodavatel MSM - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (MŠMT)
Rok sběru 2020
Specifikace RIV/86652079:_____/19:00506314!RIV20-MSM-86652079
Datum poslední aktualizace výsledku 04.05.2020
Kontrolní číslo 192158749 ( v1.0 )

Informace o dalších výskytech výsledku dodaného stejným předkladatelem

Dodáno AV ČR v roce 2020 RIV/86652079:_____/19:00506314 v dodávce dat RIV20-AV0-86652079/01:1

Odkazy na výzkumné aktivity, při jejichž řešení výsledek vznikl

Projekt podporovaný MŠMT v programu EF EF16_019/0000797 - SustES - Adaptační strategie pro udržitelnost ekosystémových služeb a potravinové bezpečnosti v nepříznivých přírodních podmínkách (2018 - 2022)
Vyhledávání ...