Identifikační kód |
RIV/86652079:_____/19:00506314 |
Název v anglickém jazyce |
Phenolics levels in different parts of common buckwheat (Fagopyrwn esculentum) achenes |
Druh |
J - Recenzovaný odborný článek (Jimp, Jsc a Jost) |
Poddruh |
J/A - Článek v odborném periodiku je obsažen v databázi Web of Science společností Thomson Reuters s příznakem „Article“, „Review“ nebo „Letter“ (Jimp) |
Jazyk |
eng - angličtina |
Vědní obor |
21101 - Food and beverages |
Rok uplatnění |
2019 |
Kód důvěrnosti údajů |
S - Úplné a pravdivé údaje o výsledku nepodléhající ochraně podle zvláštních právních předpisů. |
Počet výskytů výsledku |
2 |
Počet tvůrců celkem |
3 |
Počet domácích tvůrců |
2 |
Výčet všech uvedených jednotlivých tvůrců |
Jan Tříska (státní příslušnost: CZ - Česká republika, domácí tvůrce: A, vedidk: 2672251, researcherid: H-3094-2014) Naděžda Vrchotová (státní příslušnost: CZ - Česká republika, domácí tvůrce: A, vedidk: 6977596, researcherid: G-8425-2014) J. Kalinová Pexová (státní příslušnost: CZ - Česká republika) |
Popis výsledku v anglickém jazyce |
Common buckwheat achenes have high antioxidant activity due to their high phenol and especially flavonoid content. In general, the highest phenol contents in seeds is related to the seed coat layers. However, there is insufficient information about the composition of the individual parts of the buckwheat achene. |
Klíčová slova oddělená středníkem |
performance liquid-chromatography;antioxidant activities;moench;rutin;polyphenols;flavonoids;identification;epicatechin;quercetin;catechin;Buckwheat;Catechin;Epicatechin;Quercetin 3-O-beta-D-glucoside |
Stránka www, na které se nachází výsledek |
https://reader.elsevier.com/reader/sd/pii/S0733521018307628?token=43570EF180C9EB871C3E2053F8040C282ED1F57AD0A05A417EDEFCB7210CD0276A358F8E7261BB13627AAE8A7D4003BB |
DOI výsledku |
https://doi.org/10.1016/j.jcs.2018.12.012 |
Odkaz na údaje z výzkumu |
- |