Identifikační kód |
RIV/68081707:_____/11:00358792 |
Název v anglickém jazyce |
The effect of lipid peroxidation products on reactive oxygen species formation and nitric oxide production in lipopolysaccharide-stimulated RAW 264.7 macrophages |
Druh |
J - Recenzovaný odborný článek (Jimp, Jsc a Jost) |
Poddruh |
- |
Jazyk |
eng - angličtina |
Obor - skupina |
B - Fyzika a matematika |
Obor |
BO - Biofyzika |
Rok uplatnění |
2011 |
Kód důvěrnosti údajů |
S - Úplné a pravdivé údaje o výsledku nepodléhající ochraně podle zvláštních právních předpisů. |
Počet výskytů výsledku |
3 |
Počet tvůrců celkem |
3 |
Počet domácích tvůrců |
3 |
Výčet všech uvedených jednotlivých tvůrců |
Gabriela Ambrožová (státní příslušnost: CZ - Česká republika, domácí tvůrce: A, vedidk: 6422268) Antonín Lojek (státní příslušnost: CZ - Česká republika, domácí tvůrce: A, vedidk: 3041581) Michaela Pekarová (státní příslušnost: CZ - Česká republika, domácí tvůrce: A, vedidk: 1332139) |
Popis výsledku v anglickém jazyce |
The aim of the present study was to investigate the effects of lipid peroxidation products (LPPs) - acrolein, 4-hydroxynonenal, and malondialdehyde - on ROS and NO production in RAW 264.7 macrophages. Our study shows that the cytotoxic action of acroleinand 4-hydroxynonenal works in a dose- and timedependent manner. Moreover, LPPs can inhibit ROS and NO production partially independently of their toxic effect. Changes in enzymatic pathways and NO scavenging properties are included in the downregulationof reactive species formation. |
Klíčová slova oddělená středníkem |
lipid peroxidation products; reactive oxygen species; nitric oxide |
Stránka www, na které se nachází výsledek |
- |
DOI výsledku |
10.1016/j.tiv.2010.10.006 |
Odkaz na údaje z výzkumu |
- |