Informační systém výzkumu,
vývoje a inovací

Rejstřík informací o výsledcích

Jednoduché vyhledávání

Zpět na hledáníPotravinářský výrobek z hydrolyzovaného kolagenu obohacený o lignany (2015)výskyt výsledku

Identifikační kód RIV/67179843:_____/15:00455087
Název v původním jazycePotravinářský výrobek z hydrolyzovaného kolagenu obohacený o lignany
Název v anglickém jazyce Food article made of hydrolyzed collagen and enriched with lignans
Druh F - Výsledky s právní ochranou (užitný vzor, průmyslový vzor)
Poddruh F/U - Užitný vzor (Fuzit)
Jazyk cze - čeština
Obor - skupina G - Zemědělství
Obor GM - Potravinářství
Rok uplatnění 2015
Kód důvěrnosti údajů S - Úplné a pravdivé údaje o výsledku nepodléhající ochraně podle zvláštních právních předpisů.
Počet výskytů výsledku 4
Počet původců celkem 9
Počet domácích původců 2
Výčet všech uvedených jednotlivých původců Jan Tříska (státní příslušnost: CZ - Česká republika, domácí tvůrce: A, vedidk: 2672251)
Naděžda Vrchotová (státní příslušnost: CZ - Česká republika, domácí tvůrce: A, vedidk: 6977596)
J. Balík (státní příslušnost: CZ - Česká republika)
P. Híc (státní příslušnost: SK - Slovenská republika)
M. Houška (státní příslušnost: CZ - Česká republika)
K. Kýhos (státní příslušnost: CZ - Česká republika)
A. Landfeld (státní příslušnost: CZ - Česká republika)
P. Novotná (státní příslušnost: CZ - Česká republika)
J. Strohalm (státní příslušnost: CZ - Česká republika)
Popis výsledku v původním jazyceUžitný vzor popisuje způsob výroby potravinářských výrobků z hydrolyzovaného kolagenu obohacených o lignany, zejména 7-hydroxymatairesinol (HMR), získané extrakcí suků smrku ztepilého.
Popis výsledku v anglickém jazyce The utility model discloses a method of manufacturing food products from hydrolyzed collagen enriched with lignans, particularly 7-hydroxymatairesinol (HMR), obtained by extraction of knots of Norway spruce.
Klíčová slova oddělená středníkem food products; collagen; lignans; Norway spruce
Stránka www, na které se nachází výsledek http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0028/uv028358.pdf
DOI výsledku -
Odkaz na údaje z výzkumu -

Údaje o výsledku v závislosti na druhu výsledku

Číslo patentu nebo vzoru 28358
Vydavatel CZ001
Název vydavatele Industrial Property Office
Místo vydání Prague
Stát vydání CZ - Česká republika
Datum přijetí 23.06.2015
Název vlastníka Výzkumný ústav potravinářský, v. v. i. - Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta - Centrum výzkumu globální změny, v. v. i
Způsob využití B - Při využívání patentu na základě uzavřené licenční smlouvy mezi vlastníkem a uživatelem
Druh možnosti využití A - Nabytí licence je nutné ve všech případech

Ostatní informace o výsledku

Předkladatel Centrum výzkumu globální změny AV ČR, v. v. i.
Dodavatel AV0 - Akademie věd České republiky (AV ČR )
Rok sběru 2016
Specifikace RIV/67179843:_____/15:00455087!RIV16-AV0-67179843
Datum poslední aktualizace výsledku 24.05.2016
Kontrolní číslo 191574291 ( v1.0 )

Informace o dalších výskytech výsledku dodaného stejným předkladatelem

Dodáno MŠMT v roce 2016 RIV/67179843:_____/15:00455087 v dodávce dat RIV16-MSM-67179843/01:1

Informace o dalších výskytech výsledku dodaného ostatními předkladateli

Dodáno MZe v roce 2016 RIV/62156489:43510/15:43907275 v dodávce dat RIV16-MZE-43510___/03:1 předkladatelem Mendelova univerzita v Brně / Zahradnická fakulta (Lednice)
Dodáno MZe v roce 2016 RIV/00027022:_____/15:#0000057 v dodávce dat RIV16-MZE-00027022/01:1 předkladatelem Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.

Odkazy na výzkumné aktivity, při jejichž řešení výsledek vznikl

Podpora / návaznosti Institucionální podpora na rozvoj výzkumné organizace
Vyhledávání ...