Informační systém výzkumu,
vývoje a inovací

Rejstřík informací o výsledcích

Jednoduché vyhledávání

Zpět na hledáníLong term investigation of resveratrol content in moravian red wines in relation to climate conditions (2013)výskyt výsledku

Identifikační kód RIV/67179843:_____/13:00423673
Název v anglickém jazyce Long term investigation of resveratrol content in moravian red wines in relation to climate conditions
Druh D - Stať ve sborníku
Jazyk eng - angličtina
Obor - skupina E - Biovědy
Obor EH - Ekologie – společenstva
Rok uplatnění 2013
Kód důvěrnosti údajů S - Úplné a pravdivé údaje o výsledku nepodléhající ochraně podle zvláštních právních předpisů.
Počet výskytů výsledku 2
Počet tvůrců celkem 4
Počet domácích tvůrců 2
Výčet všech uvedených jednotlivých tvůrců Jan Tříska (státní příslušnost: CZ - Česká republika, domácí tvůrce: A, vedidk: 2672251)
Naděžda Vrchotová (státní příslušnost: CZ - Česká republika, domácí tvůrce: A, vedidk: 6977596)
J. Balík (státní příslušnost: CZ - Česká republika)
J. Totušek (státní příslušnost: CZ - Česká republika)
Popis výsledku v anglickém jazyce The considerable commercial importance of wine together with the necessary quality control and investigation of the biological quality of constituent compounds leads to the development of adequate and reliable methods for the determination of macro- andmicro-components in wine. Although wine contains a large amount of known compounds e.g. volatile (fl avour compounds), semi-volatile (phenolic) and non-volatile components (pigments), new compounds from all the above mentioned classes are still found inwine and are under heavy investigation, especially regarding their biological activity and their relation to the vinifi cation processes. Th e most signifi cant and famous due to the so-called French paradox is resveratrol-3,4´,5-trihydroxystilbene. Resveratrol is a stress metabolite formed in the grapevine in response to abiotic (UV irradiation) and biotic stresses (Botrytis cinerea). UV irradiation transforms trans isomer to cis form. But according the recent literature cis resveratrol
Klíčová slova oddělená středníkem resveratrol; moravian red wine; climatic conditions
Stránka www, na které se nachází výsledek -
DOI výsledku -
Odkaz na údaje z výzkumu -

Údaje o výsledku v závislosti na druhu výsledku

Název sborníku Global Change and Resilience: From Impacts to Responses : Proceedings of the 3rd annual Global Change and Resilience Conference
ISBN 978-80-904351-8-6
ISSN -
e-ISSN -
Počet stran výsledku 4
Strana od-do 251-254
Název nakladatele Global change research centre, Academy of Sciences of the Czech Republic, v. v. i
Místo vydání Brno
Místo konání akce Brno
Datum konání akce 22.05.2013
Typ akce podle státní příslušnosti účastníků EUR - Evropská
Kód UT WoS článku podle Web of Science -
EID výsledku v databázi Scopus -

Ostatní informace o výsledku

Předkladatel Centrum výzkumu globální změny AV ČR, v. v. i.
Dodavatel AV0 - Akademie věd České republiky (AV ČR )
Rok sběru 2014
Specifikace RIV/67179843:_____/13:00423673!RIV14-AV0-67179843
Datum poslední aktualizace výsledku 06.05.2014
Kontrolní číslo 56592716

Informace o dalších výskytech výsledku dodaného stejným předkladatelem

Dodáno MŠMT v roce 2014 RIV/67179843:_____/13:00423673 v dodávce dat RIV14-MSM-67179843/01:1

Odkazy na výzkumné aktivity, při jejichž řešení výsledek vznikl

Podpora / návaznosti Institucionální podpora na rozvoj výzkumné organizace
Vyhledávání ...