Identifikační kód |
RIV/62156489:43510/21:43920900 |
Název v původním jazyce | Způsob výroby nealkoholické hroznové šťávy obohacené resveratrolem |
Název v anglickém jazyce |
Method of producinging non - alcoholic grape juice enriched with resveratrol |
Druh |
P - Patent |
Jazyk |
cze - čeština |
Vědní obor |
21101 - Food and beverages |
Rok uplatnění |
2021 |
Kód důvěrnosti údajů |
S - Úplné a pravdivé údaje o výsledku nepodléhající ochraně podle zvláštních právních předpisů. |
Počet výskytů výsledku |
3 |
Popis výsledku v původním jazyce | Způsob výroby nealkoholické hroznové šťávy obohacené resveratrolem, spočívá v tom, že resveratrol se rozpustí v etanolu, vzniklý roztok se vmíchá do předem upravené hroznové šťávy v maximálním množství 0,5 % obj. Takto upravená hroznová šťáva se mikrobiálně stabilizuje vysokotlakou pasterací nebo vysokonapěťovými pulzy nebo zamražením. |
Popis výsledku v anglickém jazyce |
The process for producing non-alcoholic grape juice enriched with resveratrol consists of dissolving resveratrol in ethanol, a maximum of 0.5% by volume of this solution is mixed into pre-treated grape juice. This treated grape juice is microbially stabilized by high-pressure pasteurization or high-voltage pulses or freezing. |
Klíčová slova oddělená středníkem |
resveratrol;grape juice;Patent |
Stránka www, na které se nachází výsledek |
https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/309/309060.pdf |
DOI výsledku |
- |
Odkaz na údaje z výzkumu |
- |