Zpět na hledáníZpůsob výroby nealkoholické hroznové šťávy obohacené resveratrolem (2021)výskyt výsledku
Identifikační kód | RIV/62156489:43510/21:43920900 |
---|---|
Název v původním jazyce | Způsob výroby nealkoholické hroznové šťávy obohacené resveratrolem |
Název v anglickém jazyce | Method of producinging non - alcoholic grape juice enriched with resveratrol |
Druh | P - Patent |
Jazyk | cze - čeština |
Vědní obor | 21101 - Food and beverages |
Rok uplatnění | 2021 |
Kód důvěrnosti údajů | S - Úplné a pravdivé údaje o výsledku nepodléhající ochraně podle zvláštních právních předpisů. |
Počet výskytů výsledku | 3 |
Počet tvůrců celkem | 15 |
Počet domácích tvůrců | 3 |
Výčet všech uvedených jednotlivých tvůrců | Josef Balík (státní příslušnost: CZ - Česká republika, domácí tvůrce: A, vedidk: 1231154, orcid: 0000-0001-9551-2006, scopusid: 26323461300, researcherid: K-3325-2018) Marie Kyseláková (státní příslušnost: CZ - Česká republika, domácí tvůrce: A, vedidk: 6558127) Jaromír Veverka (státní příslušnost: CZ - Česká republika, domácí tvůrce: A, vedidk: 9867546) Lubomír Adámek (státní příslušnost: CZ - Česká republika) Radek Halama (státní příslušnost: CZ - Česká republika) Milan Houška (státní příslušnost: CZ - Česká republika) Karel Kýhos (státní příslušnost: CZ - Česká republika) Aleš Landfeld (státní příslušnost: CZ - Česká republika) Danuše Lefnerová (státní příslušnost: CZ - Česká republika) Jiřina Průchová (státní příslušnost: CZ - Česká republika) Jindřich Sobota (státní příslušnost: CZ - Česká republika) Jan Strohalm (státní příslušnost: CZ - Česká republika) Jiří Totušek (státní příslušnost: CZ - Česká republika) Jan Tříska (státní příslušnost: CZ - Česká republika) Naděžda Vrchotová (státní příslušnost: CZ - Česká republika) |
Popis výsledku v původním jazyce | Způsob výroby nealkoholické hroznové šťávy obohacené resveratrolem, spočívá v tom, že resveratrol se rozpustí v etanolu, vzniklý roztok se vmíchá do předem upravené hroznové šťávy v maximálním množství 0,5 % obj. Takto upravená hroznová šťáva se mikrobiálně stabilizuje vysokotlakou pasterací nebo vysokonapěťovými pulzy nebo zamražením. |
Popis výsledku v anglickém jazyce | The process for producing non-alcoholic grape juice enriched with resveratrol consists of dissolving resveratrol in ethanol, a maximum of 0.5% by volume of this solution is mixed into pre-treated grape juice. This treated grape juice is microbially stabilized by high-pressure pasteurization or high-voltage pulses or freezing. |
Klíčová slova oddělená středníkem | resveratrol;grape juice;Patent |
Stránka www, na které se nachází výsledek | https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/309/309060.pdf |
DOI výsledku | - |
Odkaz na údaje z výzkumu | - |
Údaje o výsledku v závislosti na druhu výsledku
Číslo patentu nebo vzoru | 309060 |
---|---|
Vydavatel | CZ001 |
Název vydavatele | Industrial Property Office |
Místo vydání | Prague |
Stát vydání | CZ - Česká republika |
Datum přijetí | 24.11.2021 |
Název vlastníka | Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i., Mendelova univerzita v Brně, Masarykova univerzita, Ústav systémové biologie a ekologie AV ČR, v.v.i., Vinařství Valtice, s.r.o. |
Teritoriální rozsah patentové ochrany | - |
Způsob využití | A - Při pouze uděleném patentu nebo patentu |
Druh možnosti využití | A - Nabytí licence je nutné ve všech případech |
Ostatní informace o výsledku
Předkladatel | Mendelova univerzita v Brně / Zahradnická fakulta |
---|---|
Dodavatel | MZE - Ministerstvo zemědělství (MZe) |
Rok sběru | 2022 |
Specifikace | RIV/62156489:43510/21:43920900!RIV22-MZE-43510___ |
Datum poslední aktualizace výsledku | 05.05.2022 |
Kontrolní číslo | 192359326 ( v1.0 ) |
Informace o dalších výskytech výsledku dodaného ostatními předkladateli
Dodáno AV ČR v roce 2022 | RIV/86652079:_____/21:00554775 v dodávce dat RIV22-AV0-86652079 předkladatelem Ústav výzkumu globální změny AV ČR, v. v. i. |
---|---|
Dodáno MZe v roce 2022 | RIV/00027022:_____/22:1153 v dodávce dat RIV22-MZE-00027022 předkladatelem Výzkumný ústav potravinářský Praha |
Odkazy na výzkumné aktivity, při jejichž řešení výsledek vznikl
Projekt podporovaný MZe v programu QI | QI91B094 - Odrůdové hroznové šťávy se zdravotním benefitem (2009 - 2013) |
---|