Informační systém výzkumu,
vývoje a inovací

Rejstřík informací o výsledcích

Jednoduché vyhledávání

Zpět na hledáníPotravinářský výrobek z hydrolyzovaného kolagenu obohacený o lignany (2015)výskyt výsledku

Identifikační kód RIV/62156489:43510/15:43907275
Název v původním jazycePotravinářský výrobek z hydrolyzovaného kolagenu obohacený o lignany
Název v anglickém jazyce Food article made of hydrolyzed collagen and enriched with lignans
Druh F - Výsledky s právní ochranou (užitný vzor, průmyslový vzor)
Poddruh F/U - Užitný vzor (Fuzit)
Jazyk cze - čeština
Vědní obor 40500 - 4.5 Other agricultural sciences
Rok uplatnění 2015
Kód důvěrnosti údajů S - Úplné a pravdivé údaje o výsledku nepodléhající ochraně podle zvláštních právních předpisů.
Počet výskytů výsledku 4
Počet původců celkem 9
Počet domácích původců 2
Výčet všech uvedených jednotlivých původců Josef Balík (státní příslušnost: CZ - Česká republika, domácí tvůrce: A, vedidk: 1231154)
Pavel Híc (státní příslušnost: CZ - Česká republika, domácí tvůrce: A, vedidk: 5942586)
Milan Houška (státní příslušnost: CZ - Česká republika)
Karel Kýhos (státní příslušnost: CZ - Česká republika)
Aleš Landfeld (státní příslušnost: CZ - Česká republika)
Pavla Novotná (státní příslušnost: CZ - Česká republika)
Jan Strohalm (státní příslušnost: CZ - Česká republika)
Jan Tříska (státní příslušnost: CZ - Česká republika)
Naděžda Vrchotová (státní příslušnost: CZ - Česká republika)
Popis výsledku v původním jazyceUžitný vzor se týká složení potravinářského výrobku z hydrolyzovaného kolagenu obohacený o lignany, které mají příznivé biologické účinky na lidský organismus.
Popis výsledku v anglickém jazyce Utility design relates to the composition of food product of the hydrolyzed collagen with an increased content of natural lignans, which have biological effects on the human organism.
Klíčová slova oddělená středníkem utility design;lignans;hydrolyzed collagen
Stránka www, na které se nachází výsledek http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0028/uv028358.pdf
DOI výsledku -
Odkaz na údaje z výzkumu -

Údaje o výsledku v závislosti na druhu výsledku

Číslo patentu nebo vzoru 28358
Vydavatel CZ001
Název vydavatele Industrial Property Office
Místo vydání Prague
Stát vydání CZ - Česká republika
Datum přijetí 23.06.2015
Název vlastníka Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i. Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta. Centrum výzkumu globální změny AV ČR, v.v.i.
Způsob využití A - Při pouze uděleném patentu nebo patentu
Druh možnosti využití A - Nabytí licence je nutné ve všech případech

Ostatní informace o výsledku

Předkladatel Mendelova univerzita v Brně / Zahradnická fakulta (Lednice)
Dodavatel MZE - Ministerstvo zemědělství (MZe)
Rok sběru 2016
Specifikace RIV/62156489:43510/15:43907275!RIV16-MZE-43510___
Datum poslední aktualizace výsledku 30.05.2019
Kontrolní číslo 192134541 ( v2.0 )

Informace o dalších výskytech výsledku dodaného ostatními předkladateli

Dodáno AV ČR v roce 2016 RIV/67179843:_____/15:00455087 v dodávce dat RIV16-AV0-67179843/02:2 předkladatelem Centrum výzkumu globální změny AV ČR, v. v. i.
Dodáno MŠMT v roce 2016 RIV/67179843:_____/15:00455087 v dodávce dat RIV16-MSM-67179843/01:1 předkladatelem Centrum výzkumu globální změny AV ČR, v. v. i.
Dodáno MZe v roce 2016 RIV/00027022:_____/15:#0000057 v dodávce dat RIV16-MZE-00027022/01:1 předkladatelem Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.

Odkazy na výzkumné aktivity, při jejichž řešení výsledek vznikl

Projekt podporovaný MZe v programu QJ QJ1210258 - Extrakce lignanů z dřevní hmoty a jejich využití v doplňcích stravy s významnými biologickými účinky (2012 - 2016)
Vyhledávání ...