Identifikační kód |
RIV/00216224:14740/17:00095139 |
Název v anglickém jazyce |
Deep coverage of the beer proteome |
Druh |
J - Recenzovaný odborný článek (Jimp, Jsc a Jost) |
Poddruh |
J/A - Článek v odborném periodiku je obsažen v databázi Web of Science společností Thomson Reuters s příznakem „Article“, „Review“ nebo „Letter“ (Jimp) |
Jazyk |
eng - angličtina |
Vědní obor |
10406 - Analytical chemistry |
Rok uplatnění |
2017 |
Kód důvěrnosti údajů |
S - Úplné a pravdivé údaje o výsledku nepodléhající ochraně podle zvláštních právních předpisů. |
Počet výskytů výsledku |
2 |
Popis výsledku v anglickém jazyce |
We adopted an approach based on peptide immobilized pH gradient-isoelectric focusing (IPG-IEF) separation, coupled with LC-MS/MS, in order to maximize coverage of the beer proteome. A lager beer brewed using traditional Czech technology was degassed, desalted and digested. Tryptic peptides were separated by isoelectric focusing on an immobilized pH gradient strip and, after separation, the gel strip was divided into seven equally sized parts. Peptides extracted from gel fractions were analyzed by LC-MS/MS. This approach resulted in a three-fold increase in the number of proteins identified (over 1700) when compared to analysis of unfractionated beer processed by a filter-aided sample preparation (FASP). Over 1900 protein groups (PGs) in total were identified by both approaches. |
Klíčová slova oddělená středníkem |
Beer proteome;Gluten proteins;IPG-IEF;LC-MS/MS |
Stránka www, na které se nachází výsledek |
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1874391917301501?via%3Dihub |
DOI výsledku |
10.1016/j.jprot.2017.05.001 |
Odkaz na údaje z výzkumu |
- |