Identifikační kód |
RIV/00216224:14740/14:00073785 |
Název v anglickém jazyce |
A simplified method for peptide de novo sequencing using O-18 labeling |
Druh |
J - Recenzovaný odborný článek (Jimp, Jsc a Jost) |
Poddruh |
- |
Jazyk |
eng - angličtina |
Obor - skupina |
C - Chemie |
Obor |
CB - Analytická chemie, separace |
Rok uplatnění |
2014 |
Kód důvěrnosti údajů |
S - Úplné a pravdivé údaje o výsledku nepodléhající ochraně podle zvláštních právních předpisů. |
Počet výskytů výsledku |
2 |
Počet tvůrců celkem |
4 |
Počet domácích tvůrců |
4 |
Výčet všech uvedených jednotlivých tvůrců |
Jan Havliš (státní příslušnost: CZ - Česká republika, domácí tvůrce: A, vedidk: 1892363) Ondrej Šedo (státní příslušnost: CZ - Česká republika, domácí tvůrce: A, vedidk: 9410139) Aleš Voráč (státní příslušnost: CZ - Česká republika, domácí tvůrce: A, vedidk: 2949261) Zbyněk Zdráhal (státní příslušnost: CZ - Česká republika, domácí tvůrce: A, vedidk: 4568567) |
Popis výsledku v anglickém jazyce |
Incorporation of an O-18 atom into a peptide C-terminus by proteolytic cleavage in the presence of (H2O)-O-18 is one of the most effective ways of enhancing tandem mass spectrometry (MS/MS)-based de novo sequencing. Incorporation is usually accomplishedby procedures including vacuum-assisted drying of tryptic peptides extracted from gels, their subsequent reconstitution in a (H2O)-O-16/(H2O)-O-18 mixture and re-treatment with trypsin. In the present work, we propose a simplified procedure for O-18 incorporation into tryptic peptides by adding (H2O)-O-18 and trypsin to the original digest solution. In comparison to published methods, the proposed protocol for peptide de novo sequencing brings significant advantages in analysis and workflow with no deterioration in method performance. |
Klíčová slova oddělená středníkem |
peptide de novo sequencing; mass spectrometry; isotopic labeling; O-18 incorporation |
Stránka www, na které se nachází výsledek |
https://www.impublications.com/content/abstract?code=E20_0255 |
DOI výsledku |
10.1255/ejms.1277 |
Odkaz na údaje z výzkumu |
- |