Identifikační kód |
RIV/00216224:14310/07:00022210 |
Název v anglickém jazyce |
Rapid Characterization of Monoclonal Antibodies using the Piezoelectric Immunosensor |
Druh |
J - Recenzovaný odborný článek (Jimp, Jsc a Jost) |
Poddruh |
- |
Jazyk |
eng - angličtina |
Obor - skupina |
C - Chemie |
Obor |
CE - Biochemie |
Rok uplatnění |
2007 |
Kód důvěrnosti údajů |
S - Úplné a pravdivé údaje o výsledku nepodléhající ochraně podle zvláštních právních předpisů. |
Počet výskytů výsledku |
2 |
Počet tvůrců celkem |
3 |
Počet domácích tvůrců |
2 |
Výčet všech uvedených jednotlivých tvůrců |
Miroslav Pohanka (státní příslušnost: CZ - Česká republika, domácí tvůrce: A, vedidk: 3876284) Petr Skládal (státní příslušnost: CZ - Česká republika, domácí tvůrce: A, vedidk: 6669719) Ota Pavliš (státní příslušnost: CZ - Česká republika) |
Popis výsledku v anglickém jazyce |
Monoclonal antibodies with specificity against the Francisella tularensis outerlipopolysaccharide (LPS) membrane were prepared and characterized using the piezoelectric immunosensor with immobilized LPS antigen from F. tularensis. Signals obtained by theimmunosensor were compared with ELISA and similar sensitivity was noticed. Signal of negative controls obtained using the biosensor was below 0.5% of the signal obtained for the selected specific antibody clone 4H3B9D3. Testing of cross reactivity basedon the sensors with immobilized LPS from Escherichia coli and Bacillus subtilis confirmed selectivity of this antibody. Furthermore, the 4H3B9D3 antibody was successfully isotypized as IgM using the piezoelectric sensors with secondary antibodies. Kinetics parameters of antibody were evaluated in the flow-through arrangement. The kinetic rate constants for the antibody 4H3B9D3 were ka = (2.31 +- 0.20)x10^5 l mol-1s-1 (association) and kd = (0.0010 +- 0.00062) s-1 (dissociation) indicati |
Klíčová slova oddělená středníkem |
biosensor; quartz crystal microbalance; Francisella tularensis |
Stránka www, na které se nachází výsledek |
- |
Odkaz na údaje z výzkumu |
- |