Informační systém výzkumu,
vývoje a inovací

Rejstřík informací o výsledcích

Jednoduché vyhledávání

Zpět na hledáníHypericin a jeho fyziologické účinky (2003)výskyt výsledku

Identifikační kód RIV/00027022:_____/03:00007678
Název v původním jazyceHypericin a jeho fyziologické účinky
Název v anglickém jazyce Hypericin and its physiological effects
Druh J - Recenzovaný odborný článek (Jimp, Jsc a Jost)
Poddruh -
Jazyk cze - čeština
Obor - skupina G - Zemědělství
Obor GM - Potravinářství
Rok uplatnění 2003
Kód důvěrnosti údajů S - Úplné a pravdivé údaje o výsledku nepodléhající ochraně podle zvláštních právních předpisů.
Počet výskytů výsledku 1
Počet tvůrců celkem 1
Počet domácích tvůrců 1
Výčet všech uvedených jednotlivých tvůrců Ivana Paulíčková (státní příslušnost: CZ - Česká republika, domácí tvůrce: A, vedidk: 2900548)
Popis výsledku v původním jazyceHypericin je látka s antibakteriálními, antivirovými a antidepresivními účinky. Zdrojem hypericinu je třezalka tečkovaná (Hypericum perforatum L) hojně se vyskytující v Evropě, Asii a v Severní Africe. Třezalka tečkovaná je stejně účinná jako běžná antide
Popis výsledku v anglickém jazyce Hypericin is a substance with antibacterial, antiviruses and antidepresive effects. The source of hypericin is the herb Common St Johnswort (Hypericium perforatum) growing in Europe, Asia and North America. The effect of this herb is very similar to theHypericin is a substance with antibacterial, antiviruses and antidepresive effects. The source of hypericin is the herb Common St Johnswort (Hypericium perforatum) growing in Europe, Asia and North America. The effect of this herb is very similar to theu
Klíčová slova oddělená středníkem antidepressive
Stránka www, na které se nachází výsledek -
Odkaz na údaje z výzkumu -

Údaje o výsledku v závislosti na druhu výsledku

Název periodika Výživa a potraviny
ISSN 1211-846X
e-ISSN -
Svazek periodika 58
Číslo periodika v rámci uvedeného svazku 6
Stát vydavatele periodika CZ - Česká republika
Počet stran výsledku 2
Strana od-do 161-162
Kód UT WoS článku podle Web of Science -
EID výsledku v databázi Scopus -
Způsob publikování výsledku -
Předpokládaný termín zveřejnění plného textu výsledku -

Ostatní informace o výsledku

Předkladatel Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.
Dodavatel MZE - Ministerstvo zemědělství (MZe)
Rok sběru 2004
Specifikace RIV/00027022:_____/03:00007678!RIV/2004/MZE/M04004/N
Datum poslední aktualizace výsledku 06.09.2004
Kontrolní číslo 9556608

Odkazy na výzkumné aktivity, při jejichž řešení výsledek vznikl

Výzkumný záměr podporovaný MZe MZE-M04-99-01 - Optimalizace výživy obyvatelstva zvýšením komplexní kvality potravin a uplatnění nových technologií a techniky. (1999 - 2003)
Vyhledávání ...