Zpět na hledáníPohanková nať v potravinách (2002)výskyt výsledku
Identifikační kód | RIV/00027022:_____/02:00000073 |
---|---|
Název v původním jazyce | Pohanková nať v potravinách |
Název v anglickém jazyce | Buckwheat tops in foods |
Druh | D - Stať ve sborníku |
Jazyk | cze - čeština |
Obor - skupina | G - Zemědělství |
Obor | GM - Potravinářství |
Rok uplatnění | 2002 |
Kód důvěrnosti údajů | S - Úplné a pravdivé údaje o výsledku nepodléhající ochraně podle zvláštních právních předpisů. |
Počet výskytů výsledku | 1 |
Počet tvůrců celkem | 5 |
Počet domácích tvůrců | 4 |
Výčet všech uvedených jednotlivých tvůrců | Vlasta Fiedlerová (státní příslušnost: CZ - Česká republika, domácí tvůrce: A, vedidk: 8019169) Marie Holasová (státní příslušnost: CZ - Česká republika, domácí tvůrce: A, vedidk: 7472234) Ivana Paulíčková (státní příslušnost: CZ - Česká republika, domácí tvůrce: A, vedidk: 2900548) Slavomíra Vavreinová (státní příslušnost: CZ - Česká republika, domácí tvůrce: A, vedidk: 4254007) Kristina Vyžralová (státní příslušnost: CZ - Česká republika) |
Popis výsledku v původním jazyce | První aplikace pohankového listí do extrudovaného výrobku z důvodu velice příznivého, přirozeně vysokého obsahu rutinu. Vývoj výrobku od laboratorních pokusů pro průmyslovou výrobu. Sledování mikrobiální nezávadnosti, senzorické jakosti a obsahu vybraných nutričních faktorů během skladování. Zkoumání určitých nutričně cenných faktorů v pohankové nati (rutin, antioxidační vlastnosti, vláknina). Stanovení antioxidační aktivity ve vybraných částech pohanky seté a sledování vlivu přídavku pohankového listína změnu antioxidační aktivity. |
Popis výsledku v anglickém jazyce | First application of buckwheat leaves in an extruded product because of very favourable high natural content of rutin. Product development from laboratory experiments to industrial production. Study of microbial safety, sensory quality and content of selected nutritional factors during storage. Study of certain nutritionally valuable factors in buckwheat tops (rutin, antioxidant properties, fibre). Determination of antioxidant activity is selected parts of buckwheat and study of the influence of buckwheat leaf addition on the change of antioxidant activity. |
Klíčová slova oddělená středníkem | buckwheat tops; rutin; antioxidant properties; Zatka s corn slice with buckwheat and garlic; Golden Salima Brno 2002; extrusion |
Stránka www, na které se nachází výsledek | - |
Odkaz na údaje z výzkumu | - |
Údaje o výsledku v závislosti na druhu výsledku
Název sborníku | Sborník příspěvků XXXIII. symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin |
---|---|
ISBN | 80-902671-5-7 |
ISSN | - |
e-ISSN | - |
Počet stran výsledku | 5 |
Strana od-do | 323-327 |
Název nakladatele | Výzkumný ústav potravinářský Praha |
Místo vydání | Praha |
Místo konání akce | Skalský Dvůr |
Datum konání akce | 27.05.2002 |
Typ akce podle státní příslušnosti účastníků | CST - Celostátní |
Kód UT WoS článku podle Web of Science | - |
EID výsledku v databázi Scopus | - |
Ostatní informace o výsledku
Předkladatel | Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i. |
---|---|
Dodavatel | MZE - Ministerstvo zemědělství (MZe) |
Rok sběru | 2003 |
Specifikace | RIV/00027022:_____/02:00000073!RIV/2003/MZE/M04003/N |
Datum poslední aktualizace výsledku | 24.10.2003 |
Kontrolní číslo | 9060922 |
Odkazy na výzkumné aktivity, při jejichž řešení výsledek vznikl
Výzkumný záměr podporovaný MZe | MZE-M04-99-01 - Optimalizace výživy obyvatelstva zvýšením komplexní kvality potravin a uplatnění nových technologií a techniky. (1999 - 2003) |
---|