Informační systém výzkumu,
vývoje a inovací

Rejstřík informací o výsledcích

Jednoduché vyhledávání

Zpět na hledáníPohanková nať v potravinách (2002)výskyt výsledku

Identifikační kód RIV/00027022:_____/02:00000073
Název v původním jazycePohanková nať v potravinách
Název v anglickém jazyce Buckwheat tops in foods
Druh D - Stať ve sborníku
Jazyk cze - čeština
Obor - skupina G - Zemědělství
Obor GM - Potravinářství
Rok uplatnění 2002
Kód důvěrnosti údajů S - Úplné a pravdivé údaje o výsledku nepodléhající ochraně podle zvláštních právních předpisů.
Počet výskytů výsledku 1
Počet tvůrců celkem 5
Počet domácích tvůrců 4
Výčet všech uvedených jednotlivých tvůrců Vlasta Fiedlerová (státní příslušnost: CZ - Česká republika, domácí tvůrce: A, vedidk: 8019169)
Marie Holasová (státní příslušnost: CZ - Česká republika, domácí tvůrce: A, vedidk: 7472234)
Ivana Paulíčková (státní příslušnost: CZ - Česká republika, domácí tvůrce: A, vedidk: 2900548)
Slavomíra Vavreinová (státní příslušnost: CZ - Česká republika, domácí tvůrce: A, vedidk: 4254007)
Kristina Vyžralová (státní příslušnost: CZ - Česká republika)
Popis výsledku v původním jazycePrvní aplikace pohankového listí do extrudovaného výrobku z důvodu velice příznivého, přirozeně vysokého obsahu rutinu. Vývoj výrobku od laboratorních pokusů pro průmyslovou výrobu. Sledování mikrobiální nezávadnosti, senzorické jakosti a obsahu vybraných nutričních faktorů během skladování. Zkoumání určitých nutričně cenných faktorů v pohankové nati (rutin, antioxidační vlastnosti, vláknina). Stanovení antioxidační aktivity ve vybraných částech pohanky seté a sledování vlivu přídavku pohankového listína změnu antioxidační aktivity.
Popis výsledku v anglickém jazyce First application of buckwheat leaves in an extruded product because of very favourable high natural content of rutin. Product development from laboratory experiments to industrial production. Study of microbial safety, sensory quality and content of selected nutritional factors during storage. Study of certain nutritionally valuable factors in buckwheat tops (rutin, antioxidant properties, fibre). Determination of antioxidant activity is selected parts of buckwheat and study of the influence of buckwheat leaf addition on the change of antioxidant activity.
Klíčová slova oddělená středníkem buckwheat tops; rutin; antioxidant properties; Zatka s corn slice with buckwheat and garlic; Golden Salima Brno 2002; extrusion
Stránka www, na které se nachází výsledek -
Odkaz na údaje z výzkumu -

Údaje o výsledku v závislosti na druhu výsledku

Název sborníku Sborník příspěvků XXXIII. symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN 80-902671-5-7
ISSN -
e-ISSN -
Počet stran výsledku 5
Strana od-do 323-327
Název nakladatele Výzkumný ústav potravinářský Praha
Místo vydání Praha
Místo konání akce Skalský Dvůr
Datum konání akce 27.05.2002
Typ akce podle státní příslušnosti účastníků CST - Celostátní
Kód UT WoS článku podle Web of Science -
EID výsledku v databázi Scopus -

Ostatní informace o výsledku

Předkladatel Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.
Dodavatel MZE - Ministerstvo zemědělství (MZe)
Rok sběru 2003
Specifikace RIV/00027022:_____/02:00000073!RIV/2003/MZE/M04003/N
Datum poslední aktualizace výsledku 24.10.2003
Kontrolní číslo 9060922

Odkazy na výzkumné aktivity, při jejichž řešení výsledek vznikl

Výzkumný záměr podporovaný MZe MZE-M04-99-01 - Optimalizace výživy obyvatelstva zvýšením komplexní kvality potravin a uplatnění nových technologií a techniky. (1999 - 2003)
Vyhledávání ...