Informační systém výzkumu,
vývoje a inovací

Rejstřík informací o výsledcích

Jednoduché vyhledávání

Zpět na hledáníResidence Time Distribution during Egg Yolk Pasteurisation (2002)výskyt výsledku

Identifikační kód RIV/00027022:_____/02:00000067
Název v anglickém jazyce Residence Time Distribution during Egg Yolk Pasteurisation
Druh J - Recenzovaný odborný článek (Jimp, Jsc a Jost)
Poddruh -
Jazyk eng - angličtina
Obor - skupina G - Zemědělství
Obor GM - Potravinářství
Rok uplatnění 2002
Kód důvěrnosti údajů S - Úplné a pravdivé údaje o výsledku nepodléhající ochraně podle zvláštních právních předpisů.
Počet výskytů výsledku 2
Počet tvůrců celkem 5
Počet domácích tvůrců 4
Výčet všech uvedených jednotlivých tvůrců Milan Houška (státní příslušnost: CZ - Česká republika, domácí tvůrce: A, vedidk: 2102366)
Karel Kýhos (státní příslušnost: CZ - Česká republika, domácí tvůrce: A, vedidk: 6423906)
Aleš Landfeld (státní příslušnost: CZ - Česká republika, domácí tvůrce: A, vedidk: 9695664)
Pavla Novotná (státní příslušnost: CZ - Česká republika, domácí tvůrce: A, vedidk: 2902435)
Rudolf Žitný (státní příslušnost: CZ - Česká republika)
Popis výsledku v anglickém jazyce The work describes the determination of the average residence times during egg yolk - and whole liquid eggs pasteurisation in an industrial pasteurisation equipmnet (plate pasteuriser + tube holder). For the detection of the impulse the conductivity method was used. Conductivity was the monitored using the bridge method. in the system, total of 3 probes were placed. To mark the particles of the flowing product, salted yolk with the content of salt of 1.3 or 1.8% was used. In addition, rheological properties of pasteurised yolk were determined at the temperature of 5, 25, 45 and 65 deg C. Based on the geometry of the channels in the individual sections of the pasteurisation equipment, the character of the flow was estimated using the Re criterion and was found to be laminar in all parts of the system. The work includes the comparison of the average residenc times obtained by (a) the method of volumes, (b) the analysis of the conductivity response, (c) using the TUPLEX and (d) peaks. aly
Klíčová slova oddělená středníkem residence time; pasteurisation; egg yolks; tube flow
Stránka www, na které se nachází výsledek -
Odkaz na údaje z výzkumu -

Údaje o výsledku v závislosti na druhu výsledku

Název periodika Czech Journal of Food Sciences
ISSN 1212-1800
e-ISSN -
Svazek periodika 20
Číslo periodika v rámci uvedeného svazku 5
Stát vydavatele periodika CZ - Česká republika
Počet stran výsledku 9
Strana od-do 193-201
Kód UT WoS článku podle Web of Science -
EID výsledku v databázi Scopus -
Způsob publikování výsledku -
Předpokládaný termín zveřejnění plného textu výsledku -

Ostatní informace o výsledku

Předkladatel Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.
Dodavatel MZE - Ministerstvo zemědělství (MZe)
Rok sběru 2003
Specifikace RIV/00027022:_____/02:00000067!RIV/2003/MZE/M04003/N
Datum poslední aktualizace výsledku 24.10.2003
Kontrolní číslo 9060878

Odkazy na výzkumné aktivity, při jejichž řešení výsledek vznikl

Výzkumný záměr podporovaný MZe MZE-M04-99-01 - Optimalizace výživy obyvatelstva zvýšením komplexní kvality potravin a uplatnění nových technologií a techniky. (1999 - 2003)
Vyhledávání ...