Zpět na hledáníResidence Time Distribution during Egg Yolk Pasteurisation (2002)výskyt výsledku
Identifikační kód | RIV/00027022:_____/02:00000067 |
---|---|
Název v anglickém jazyce | Residence Time Distribution during Egg Yolk Pasteurisation |
Druh | J - Recenzovaný odborný článek (Jimp, Jsc a Jost) |
Poddruh | - |
Jazyk | eng - angličtina |
Obor - skupina | G - Zemědělství |
Obor | GM - Potravinářství |
Rok uplatnění | 2002 |
Kód důvěrnosti údajů | S - Úplné a pravdivé údaje o výsledku nepodléhající ochraně podle zvláštních právních předpisů. |
Počet výskytů výsledku | 2 |
Počet tvůrců celkem | 5 |
Počet domácích tvůrců | 4 |
Výčet všech uvedených jednotlivých tvůrců | Milan Houška (státní příslušnost: CZ - Česká republika, domácí tvůrce: A, vedidk: 2102366) Karel Kýhos (státní příslušnost: CZ - Česká republika, domácí tvůrce: A, vedidk: 6423906) Aleš Landfeld (státní příslušnost: CZ - Česká republika, domácí tvůrce: A, vedidk: 9695664) Pavla Novotná (státní příslušnost: CZ - Česká republika, domácí tvůrce: A, vedidk: 2902435) Rudolf Žitný (státní příslušnost: CZ - Česká republika) |
Popis výsledku v anglickém jazyce | The work describes the determination of the average residence times during egg yolk - and whole liquid eggs pasteurisation in an industrial pasteurisation equipmnet (plate pasteuriser + tube holder). For the detection of the impulse the conductivity method was used. Conductivity was the monitored using the bridge method. in the system, total of 3 probes were placed. To mark the particles of the flowing product, salted yolk with the content of salt of 1.3 or 1.8% was used. In addition, rheological properties of pasteurised yolk were determined at the temperature of 5, 25, 45 and 65 deg C. Based on the geometry of the channels in the individual sections of the pasteurisation equipment, the character of the flow was estimated using the Re criterion and was found to be laminar in all parts of the system. The work includes the comparison of the average residenc times obtained by (a) the method of volumes, (b) the analysis of the conductivity response, (c) using the TUPLEX and (d) peaks. aly |
Klíčová slova oddělená středníkem | residence time; pasteurisation; egg yolks; tube flow |
Stránka www, na které se nachází výsledek | - |
Odkaz na údaje z výzkumu | - |
Údaje o výsledku v závislosti na druhu výsledku
Název periodika | Czech Journal of Food Sciences |
---|---|
ISSN | 1212-1800 |
e-ISSN | - |
Svazek periodika | 20 |
Číslo periodika v rámci uvedeného svazku | 5 |
Stát vydavatele periodika | CZ - Česká republika |
Počet stran výsledku | 9 |
Strana od-do | 193-201 |
Kód UT WoS článku podle Web of Science | - |
EID výsledku v databázi Scopus | - |
Způsob publikování výsledku | - |
Předpokládaný termín zveřejnění plného textu výsledku | - |
Ostatní informace o výsledku
Předkladatel | Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i. |
---|---|
Dodavatel | MZE - Ministerstvo zemědělství (MZe) |
Rok sběru | 2003 |
Specifikace | RIV/00027022:_____/02:00000067!RIV/2003/MZE/M04003/N |
Datum poslední aktualizace výsledku | 24.10.2003 |
Kontrolní číslo | 9060878 |
Odkazy na výzkumné aktivity, při jejichž řešení výsledek vznikl
Výzkumný záměr podporovaný MZe | MZE-M04-99-01 - Optimalizace výživy obyvatelstva zvýšením komplexní kvality potravin a uplatnění nových technologií a techniky. (1999 - 2003) |
---|