Informační systém výzkumu,
vývoje a inovací

Rejstřík informací o výsledcích

Jednoduché vyhledávání

Zpět na hledáníMicrowave Heating - the Influence of Oven and Load Parameters on the Power Absorbed in the Heated Load (2002)výskyt výsledku

Identifikační kód RIV/00027022:_____/02:00000065
Název v anglickém jazyce Microwave Heating - the Influence of Oven and Load Parameters on the Power Absorbed in the Heated Load
Druh J - Recenzovaný odborný článek (Jimp, Jsc a Jost)
Poddruh -
Jazyk eng - angličtina
Obor - skupina G - Zemědělství
Obor GM - Potravinářství
Rok uplatnění 2002
Kód důvěrnosti údajů S - Úplné a pravdivé údaje o výsledku nepodléhající ochraně podle zvláštních právních předpisů.
Počet výskytů výsledku 1
Počet tvůrců celkem 2
Počet domácích tvůrců 2
Výčet všech uvedených jednotlivých tvůrců Karel Hoke (státní příslušnost: CZ - Česká republika, domácí tvůrce: A, vedidk: 7318014)
Jiřina Houšová (státní příslušnost: CZ - Česká republika, domácí tvůrce: A, vedidk: 6849253)
Popis výsledku v anglickém jazyce The microwave power is a parameter greatly influencing the rate of heating. Several authors reported on certain differences between the rated power output as a aparmeter used by oven manufactures in the labelling of ovens, and the power actually deliverdto the heated product. A review of the respective information is given in this article together with the results of own experiments following the influence of the oven type and the heated substance parameters on the power actually absorbed in the substance volume during its heating. As the heated substance, water and sollutions of NaCl and sucrose odf different concentrations were used. For the heating, four type of the domestic microwave oven and glass and plastic containers, were used. The decreasingof the efficiency of heating with the decreasing volume of the heated substance and a certain relation between the rate of this decrease and the types of oven and of substance was estimated. d of substance
Klíčová slova oddělená středníkem microwave heating; microwave power; power absorption
Stránka www, na které se nachází výsledek -
Odkaz na údaje z výzkumu -

Údaje o výsledku v závislosti na druhu výsledku

Název periodika Czech Journal of Food Sciences
ISSN 1212-1800
e-ISSN -
Svazek periodika 20
Číslo periodika v rámci uvedeného svazku 3
Stát vydavatele periodika CZ - Česká republika
Počet stran výsledku 8
Strana od-do 117-124
Kód UT WoS článku podle Web of Science -
EID výsledku v databázi Scopus -
Způsob publikování výsledku -
Předpokládaný termín zveřejnění plného textu výsledku -

Ostatní informace o výsledku

Předkladatel Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.
Dodavatel MZE - Ministerstvo zemědělství (MZe)
Rok sběru 2003
Specifikace RIV/00027022:_____/02:00000065!RIV/2003/MZE/M04003/N
Datum poslední aktualizace výsledku 24.10.2003
Kontrolní číslo 9060876

Odkazy na výzkumné aktivity, při jejichž řešení výsledek vznikl

Výzkumný záměr podporovaný MZe MZE-M04-99-01 - Optimalizace výživy obyvatelstva zvýšením komplexní kvality potravin a uplatnění nových technologií a techniky. (1999 - 2003)
Vyhledávání ...