Zpět na hledáníEffect of different intensities of Fusarium infestation on grain yield, deoxynivalenol content and baking quality of winter wheat (2012)výskyt výsledku
Identifikační kód | RIV/00027006:_____/12:00002221 |
---|---|
Název v anglickém jazyce | Effect of different intensities of Fusarium infestation on grain yield, deoxynivalenol content and baking quality of winter wheat |
Druh | J - Recenzovaný odborný článek (Jimp, Jsc a Jost) |
Poddruh | - |
Jazyk | eng - angličtina |
Obor - skupina | G - Zemědělství |
Obor | GE - Šlechtění rostlin |
Rok uplatnění | 2012 |
Kód důvěrnosti údajů | S - Úplné a pravdivé údaje o výsledku nepodléhající ochraně podle zvláštních právních předpisů. |
Počet výskytů výsledku | 4 |
Počet tvůrců celkem | 8 |
Počet domácích tvůrců | 1 |
Výčet všech uvedených jednotlivých tvůrců | Ludmila Papoušková (státní příslušnost: CZ - Česká republika, domácí tvůrce: A, vedidk: 4955978) I. Capouchová (státní příslušnost: CZ - Česká republika) O. Faměra (státní příslušnost: CZ - Česká republika) J. Hajšlová (státní příslušnost: CZ - Česká republika) P. Konvalina (státní příslušnost: CZ - Česká republika) M. Kostelanská (státní příslušnost: CZ - Česká republika) E. Prokinová (státní příslušnost: CZ - Česká republika) A. Škeříková (státní příslušnost: CZ - Česká republika) |
Popis výsledku v anglickém jazyce | The aim of our work was to assess a possibility to detect changes in baking quality of winter wheat with different level of Fusarium spp. contamination using new rheological system Mixolab and to determinate correlations between the Mixolab characteristics and other quality parameters of the wheat flour and grain. Standard technological characteristics, loaf volume, shape features of bread, Mixolab parameters and mycotoxin deoxynivalenol content were determined in 3 winter wheat cultivars with differentlevel of Fusarium spp. contamination (8 variants) in two years. Increasing intensity of Fusarium spp. contamination evidently worsened rheological quality and its negative effect on protein and mainly on starch part of the grain was obvious in Mixolab curves. High correlations were found between Mixolab characteristics and standard technological parameters, as well as between Mixolab parameters and main baking criterion ? loaf volume. |
Klíčová slova oddělená středníkem | wheat; Fusarium head blight; deoxynivalenol; grain yield; baking quality; Mixolab |
Stránka www, na které se nachází výsledek | - |
Odkaz na údaje z výzkumu | - |
Údaje o výsledku v závislosti na druhu výsledku
Název periodika | Romanian Agricultural Research |
---|---|
ISSN | 1222-4227 |
e-ISSN | - |
Svazek periodika | 0 |
Číslo periodika v rámci uvedeného svazku | 29 |
Stát vydavatele periodika | RO - Rumunsko |
Počet stran výsledku | 10 |
Strana od-do | 297-306 |
Kód UT WoS článku podle Web of Science | 000311919300037 |
EID výsledku v databázi Scopus | - |
Způsob publikování výsledku | - |
Předpokládaný termín zveřejnění plného textu výsledku | - |
Ostatní informace o výsledku
Předkladatel | Výzkumný ústav rostlinné výroby, v.v.i. |
---|---|
Dodavatel | MSM - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (MŠMT) |
Rok sběru | 2013 |
Specifikace | RIV/00027006:_____/12:00002221!RIV13-MSM-00027006 |
Datum poslední aktualizace výsledku | 26.07.2013 |
Kontrolní číslo | 43610930 |
Informace o dalších výskytech výsledku dodaného stejným předkladatelem
Dodáno MZe v roce 2013 | RIV/00027006:_____/12:00002221 v dodávce dat RIV13-MZE-00027006/03:2 |
---|
Informace o dalších výskytech výsledku dodaného ostatními předkladateli
Dodáno MŠMT v roce 2013 | RIV/60460709:41210/12:55858 v dodávce dat RIV13-MSM-41210___/02:2 předkladatelem Česká zemědělská univerzita v Praze / Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů |
---|---|
Dodáno MŠMT v roce 2013 | RIV/60461373:22330/12:43894977 v dodávce dat RIV13-MSM-22330___/02:2 předkladatelem Vysoká škola chemicko-technologická v Praze / Fakulta potravinářské a biochemické technologie |