Informační systém výzkumu,
vývoje a inovací

Rejstřík informací o výsledcích

Jednoduché vyhledávání

Zpět na hledáníEffect of different intensities of Fusarium infestation on grain yield, deoxynivalenol content and baking quality of winter wheat (2012)výskyt výsledku

Identifikační kód RIV/00027006:_____/12:00002221
Název v anglickém jazyce Effect of different intensities of Fusarium infestation on grain yield, deoxynivalenol content and baking quality of winter wheat
Druh J - Recenzovaný odborný článek (Jimp, Jsc a Jost)
Poddruh -
Jazyk eng - angličtina
Obor - skupina G - Zemědělství
Obor GE - Šlechtění rostlin
Rok uplatnění 2012
Kód důvěrnosti údajů S - Úplné a pravdivé údaje o výsledku nepodléhající ochraně podle zvláštních právních předpisů.
Počet výskytů výsledku 4
Počet tvůrců celkem 8
Počet domácích tvůrců 1
Výčet všech uvedených jednotlivých tvůrců Ludmila Papoušková (státní příslušnost: CZ - Česká republika, domácí tvůrce: A, vedidk: 4955978)
I. Capouchová (státní příslušnost: CZ - Česká republika)
O. Faměra (státní příslušnost: CZ - Česká republika)
J. Hajšlová (státní příslušnost: CZ - Česká republika)
P. Konvalina (státní příslušnost: CZ - Česká republika)
M. Kostelanská (státní příslušnost: CZ - Česká republika)
E. Prokinová (státní příslušnost: CZ - Česká republika)
A. Škeříková (státní příslušnost: CZ - Česká republika)
Popis výsledku v anglickém jazyce The aim of our work was to assess a possibility to detect changes in baking quality of winter wheat with different level of Fusarium spp. contamination using new rheological system Mixolab and to determinate correlations between the Mixolab characteristics and other quality parameters of the wheat flour and grain. Standard technological characteristics, loaf volume, shape features of bread, Mixolab parameters and mycotoxin deoxynivalenol content were determined in 3 winter wheat cultivars with differentlevel of Fusarium spp. contamination (8 variants) in two years. Increasing intensity of Fusarium spp. contamination evidently worsened rheological quality and its negative effect on protein and mainly on starch part of the grain was obvious in Mixolab curves. High correlations were found between Mixolab characteristics and standard technological parameters, as well as between Mixolab parameters and main baking criterion ? loaf volume.
Klíčová slova oddělená středníkem wheat; Fusarium head blight; deoxynivalenol; grain yield; baking quality; Mixolab
Stránka www, na které se nachází výsledek -
Odkaz na údaje z výzkumu -

Údaje o výsledku v závislosti na druhu výsledku

Název periodika Romanian Agricultural Research
ISSN 1222-4227
e-ISSN -
Svazek periodika 0
Číslo periodika v rámci uvedeného svazku 29
Stát vydavatele periodika RO - Rumunsko
Počet stran výsledku 10
Strana od-do 297-306
Kód UT WoS článku podle Web of Science 000311919300037
EID výsledku v databázi Scopus -
Způsob publikování výsledku -
Předpokládaný termín zveřejnění plného textu výsledku -

Ostatní informace o výsledku

Předkladatel Výzkumný ústav rostlinné výroby, v.v.i.
Dodavatel MSM - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (MŠMT)
Rok sběru 2013
Specifikace RIV/00027006:_____/12:00002221!RIV13-MSM-00027006
Datum poslední aktualizace výsledku 26.07.2013
Kontrolní číslo 43610930

Informace o dalších výskytech výsledku dodaného stejným předkladatelem

Dodáno MZe v roce 2013 RIV/00027006:_____/12:00002221 v dodávce dat RIV13-MZE-00027006/03:2

Informace o dalších výskytech výsledku dodaného ostatními předkladateli

Dodáno MŠMT v roce 2013 RIV/60460709:41210/12:55858 v dodávce dat RIV13-MSM-41210___/02:2 předkladatelem Česká zemědělská univerzita v Praze / Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů
Dodáno MŠMT v roce 2013 RIV/60461373:22330/12:43894977 v dodávce dat RIV13-MSM-22330___/02:2 předkladatelem Vysoká škola chemicko-technologická v Praze / Fakulta potravinářské a biochemické technologie

Odkazy na výzkumné aktivity, při jejichž řešení výsledek vznikl

Projekt podporovaný MŠMT v programu 2B 2B08049 - Volné a vázané formy fusariových mykotoxinů v cereáliích a produktech zpracovatelských technologií, strategie kontroly a možnosti minimalizace. (2008 - 2011)
Výzkumný záměr podporovaný MZe MZE0002700604 - Udržitelné systémy pěstování zemědělských plodin pro produkci kvalitních a bezpečných potravin, krmiv a surovin (2009 - 2013)
Vyhledávání ...