Identifikační kód |
RIV/00027006:_____/12:00002150 |
Název v původním jazyce | Využití HPLC k hodnocení kvalitativních změn ve složení gluteninů vlivem fuzáriové infekce |
Název v anglickém jazyce |
Using of HPLC method for measuring of qualitative changes in glutenin protein fraction cause by Fusarium infection |
Druh |
D - Stať ve sborníku |
Jazyk |
cze - čeština |
Obor - skupina |
G - Zemědělství |
Obor |
GF - Choroby, škůdci, plevely a ochrana rostlin |
Rok uplatnění |
2012 |
Kód důvěrnosti údajů |
S - Úplné a pravdivé údaje o výsledku nepodléhající ochraně podle zvláštních právních předpisů. |
Počet výskytů výsledku |
1 |
Počet tvůrců celkem |
3 |
Počet domácích tvůrců |
3 |
Výčet všech uvedených jednotlivých tvůrců |
Jana Bradová (státní příslušnost: CZ - Česká republika, domácí tvůrce: A, vedidk: 8192952) Jana Chrpová (státní příslušnost: CZ - Česká republika, domácí tvůrce: A, vedidk: 2129485) Lenka Štočková (státní příslušnost: CZ - Česká republika, domácí tvůrce: A, vedidk: 3782514) |
Popis výsledku v původním jazyce | Tato práce popisuje stanardizovanou metodu přípravy infikovaných vzorků pro analýzu gluteninových podjednotek optimalizovanou tak, aby nedocházelo v průběhu extrakce k degradaci gluteninových podjednotek a zjistit, jak ovlivňuje fuzáriová infekce přítomnost a množství jednotlivých gluteninových podjednotek v uměle infikovaných vzorcích s vysokým obsahem deoxynivalenolu. |
Popis výsledku v anglickém jazyce |
This article describes a standardized method of Fusarium infected sample preparation for glutenin analysis developed in order to avoid glutenin subunit degradation during the extraction. Based on this method, it was discover how the Fusarium infection can influence the presence of particular glutenin subunits in artificially infected samples with high deoxynivalenol content. |
Klíčová slova oddělená středníkem |
wheat; protein; Fusarium; HPLC; SDS PAGE |
Stránka www, na které se nachází výsledek |
- |
Odkaz na údaje z výzkumu |
- |