Informační systém výzkumu,
vývoje a inovací

Rejstřík informací o výsledcích

Jednoduché vyhledávání

Zpět na hledáníVyužití HPLC k hodnocení kvalitativních změn ve složení gluteninů vlivem fuzáriové infekce (2012)výskyt výsledku

Identifikační kód RIV/00027006:_____/12:00002150
Název v původním jazyceVyužití HPLC k hodnocení kvalitativních změn ve složení gluteninů vlivem fuzáriové infekce
Název v anglickém jazyce Using of HPLC method for measuring of qualitative changes in glutenin protein fraction cause by Fusarium infection
Druh D - Stať ve sborníku
Jazyk cze - čeština
Obor - skupina G - Zemědělství
Obor GF - Choroby, škůdci, plevely a ochrana rostlin
Rok uplatnění 2012
Kód důvěrnosti údajů S - Úplné a pravdivé údaje o výsledku nepodléhající ochraně podle zvláštních právních předpisů.
Počet výskytů výsledku 1
Počet tvůrců celkem 3
Počet domácích tvůrců 3
Výčet všech uvedených jednotlivých tvůrců Jana Bradová (státní příslušnost: CZ - Česká republika, domácí tvůrce: A, vedidk: 8192952)
Jana Chrpová (státní příslušnost: CZ - Česká republika, domácí tvůrce: A, vedidk: 2129485)
Lenka Štočková (státní příslušnost: CZ - Česká republika, domácí tvůrce: A, vedidk: 3782514)
Popis výsledku v původním jazyceTato práce popisuje stanardizovanou metodu přípravy infikovaných vzorků pro analýzu gluteninových podjednotek optimalizovanou tak, aby nedocházelo v průběhu extrakce k degradaci gluteninových podjednotek a zjistit, jak ovlivňuje fuzáriová infekce přítomnost a množství jednotlivých gluteninových podjednotek v uměle infikovaných vzorcích s vysokým obsahem deoxynivalenolu.
Popis výsledku v anglickém jazyce This article describes a standardized method of Fusarium infected sample preparation for glutenin analysis developed in order to avoid glutenin subunit degradation during the extraction. Based on this method, it was discover how the Fusarium infection can influence the presence of particular glutenin subunits in artificially infected samples with high deoxynivalenol content.
Klíčová slova oddělená středníkem wheat; protein; Fusarium; HPLC; SDS PAGE
Stránka www, na které se nachází výsledek -
Odkaz na údaje z výzkumu -

Údaje o výsledku v závislosti na druhu výsledku

Název sborníku Vliv abiotických a biotických stresorů na vlastnosti rostlin 2012
ISBN 978-80-213-2247-9
ISSN -
e-ISSN -
Počet stran výsledku 4
Strana od-do 103-106
Název nakladatele Česká zemědělská univerzita v Praze
Místo vydání Praha
Místo konání akce Praha
Datum konání akce 2012
Typ akce podle státní příslušnosti účastníků EUR - Evropská
Kód UT WoS článku podle Web of Science -
EID výsledku v databázi Scopus -

Ostatní informace o výsledku

Předkladatel Výzkumný ústav rostlinné výroby, v.v.i.
Dodavatel MZE - Ministerstvo zemědělství (MZe)
Rok sběru 2013
Specifikace RIV/00027006:_____/12:00002150!RIV13-MZE-00027006
Datum poslední aktualizace výsledku 06.09.2013
Kontrolní číslo 43376445

Odkazy na výzkumné aktivity, při jejichž řešení výsledek vznikl

Projekt podporovaný MZe v programu QH QH92155 - Využití biodiverzity zásobních proteinů pšenice s důrazem na nízkomolekulární gluteniny ve vztahu ke kvalitě produkce (2009 - 2011)
Výzkumný záměr podporovaný MZe MZE0002700604 - Udržitelné systémy pěstování zemědělských plodin pro produkci kvalitních a bezpečných potravin, krmiv a surovin (2009 - 2013)
Vyhledávání ...