Informační systém výzkumu,
vývoje a inovací

Rejstřík informací o výsledcích

Jednoduché vyhledávání

Zpět na hledáníRequirements on properties and characters of wheat species grown in organic system (2011)výskyt výsledku

Identifikační kód RIV/00027006:_____/11:00001896
Název v anglickém jazyce Requirements on properties and characters of wheat species grown in organic system
Druh D - Stať ve sborníku
Jazyk eng - angličtina
Obor - skupina G - Zemědělství
Obor GE - Šlechtění rostlin
Rok uplatnění 2011
Kód důvěrnosti údajů S - Úplné a pravdivé údaje o výsledku nepodléhající ochraně podle zvláštních právních předpisů.
Počet výskytů výsledku 1
Počet tvůrců celkem 6
Počet domácích tvůrců 4
Výčet všech uvedených jednotlivých tvůrců Dagmar Janovská (státní příslušnost: CZ - Česká republika, domácí tvůrce: A, vedidk: 1434225)
Martin Káš (státní příslušnost: CZ - Česká republika, domácí tvůrce: A, vedidk: 4175077)
Alena Poštová (státní příslušnost: CZ - Česká republika, domácí tvůrce: A, vedidk: 5606934)
Zdeněk Stehno (státní příslušnost: CZ - Česká republika, domácí tvůrce: A, vedidk: 8495114)
I. Capouchová (státní příslušnost: CZ - Česká republika)
P. Konvalina (státní příslušnost: CZ - Česká republika)
Popis výsledku v anglickém jazyce With the aim to compare suitability of wheat species for organic cultivation, there were evaluated spring forms of spelt, emmer, einkorn and common wheat on the fields certified for organic farming. Particular attention was paid to the characters valuable for organic growing system. Einkorn and alternative forms of common wheat had more prostrate tufts, suitable for competitiveness to weeds, than emmer, spelt and check varieties of common wheat. Longer distance of spike from flag leaf was observed in einkorn and common wheat. Higher number of days from flowering to ripeness (grain filling period) was identified in einkorn, spelt and alternative common wheat. Index of lodging of tested wheat species was very similar except check varieties with higher resistance to lodging. Hulled wheat species contained higher proportions of crude protein and wet gluten than common wheat. However, bread making properties were not so suitable. Only spelt approached common wheat in most bread making param
Klíčová slova oddělená středníkem wheat species; organic farming; biological characters; quality
Stránka www, na které se nachází výsledek -
Odkaz na údaje z výzkumu -

Údaje o výsledku v závislosti na druhu výsledku

Název sborníku New findings in organic farming research and their possible use for Central and Eastern Europe
ISBN 978-80-87371-12-1
ISSN -
e-ISSN -
Počet stran výsledku 5
Strana od-do 99-103
Název nakladatele Bioinstitut, Olomouc
Místo vydání Olomouc
Místo konání akce Prague, Czech University of Life Sciences
Datum konání akce 2011
Typ akce podle státní příslušnosti účastníků EUR - Evropská
Kód UT WoS článku podle Web of Science -
EID výsledku v databázi Scopus -

Ostatní informace o výsledku

Předkladatel Výzkumný ústav rostlinné výroby, v.v.i.
Dodavatel MZE - Ministerstvo zemědělství (MZe)
Rok sběru 2012
Specifikace RIV/00027006:_____/11:00001896!RIV12-MZE-00027006
Datum poslední aktualizace výsledku 25.05.2012
Kontrolní číslo 13232481

Odkazy na výzkumné aktivity, při jejichž řešení výsledek vznikl

Projekt podporovaný MZe v programu QH QH82272 - Využití jarních forem vybraných druhů pšenice v ekologickém zemědělství (2008 - 2012)
Výzkumný záměr podporovaný MZe MZE0002700604 - Udržitelné systémy pěstování zemědělských plodin pro produkci kvalitních a bezpečných potravin, krmiv a surovin (2009 - 2013)
Vyhledávání ...