Zpět na hledáníRheological parameters of white flour and whole flour in modern wheat varieties evaluated by mixolab new profiler system (2010)detail výsledku
Identifikační kód | RIV/00027006:_____/10:00001175 |
---|---|
Název v anglickém jazyce | Rheological parameters of white flour and whole flour in modern wheat varieties evaluated by mixolab new profiler system |
Druh | D - Stať ve sborníku |
Jazyk | eng - angličtina |
Obor - skupina | G - Zemědělství |
Obor | GE - Šlechtění rostlin |
Rok uplatnění | 2010 |
Kód důvěrnosti údajů | S - Úplné a pravdivé údaje o výsledku nepodléhající ochraně podle zvláštních právních předpisů. |
Počet výskytů výsledku | 1 |
Popis výsledku v anglickém jazyce | The aim of this work was to verify the Mixolab rheological system as an effective tool for the baking quality prediction of selected winter wheat varieties registered in the Czech Republic and to characterize relations among rheological parameters measured for white flour and whole flour of identical varieties. The six rheological criteria (Absorption, Mixing, Gluten, Viscosity, Amylase and Retrogradation) with numeral indexes (1-9) were obtained by a new upgraded programme of the Mixolab system (Mixolab Profiler). The other indirect wheat technological characteristics: Zeleny sedimentation, content of crude protein, content of starch, falling number and specific weight were received from ÚKZÚZ. The significant correlations were found between mixolab parameters and standard technological characteristics. The mixolab rheological parameters obtained for both flour categories confirmed mutual similarities with significant correlations within the range of 0.47 to 0.91. |
Klíčová slova oddělená středníkem | mixolab; wheat; white flour; whole flour; baking quality |
Stránka www, na které se nachází výsledek | - |
Odkaz na údaje z výzkumu | - |
Údaje o výsledku v závislosti na druhu výsledku
Název sborníku | Proceedings of the 5th international congress Flour-bread ´09 |
---|---|
ISBN | 978-953-7005-21-4 |
ISSN | - |
e-ISSN | - |
Počet stran výsledku | 6 |
Strana od-do | |
Název nakladatele | Faculty of food technology Osijek, University of osijek, Croatia |
Místo vydání | Osijek, Croatia |
Místo konání akce | Opatija |
Datum konání akce | 2009 |
Typ akce podle státní příslušnosti účastníků | WRD - Celosvětová |
Kód UT WoS článku podle Web of Science | - |
EID výsledku v databázi Scopus | - |
Informace o všech výskytech výsledku v rámci detailu výsledku
Dodáno MZe v roce 2011 | RIV/00027006:_____/10:00001175 v dodávce dat RIV11-MZE-00027006/01:1 předkladatelem Výzkumný ústav rostlinné výroby, v.v.i. |
---|
Odkazy na výzkumné aktivity, při jejichž řešení výsledek vznikl
Výzkumný záměr podporovaný MZe | MZE0002700604 - Udržitelné systémy pěstování zemědělských plodin pro produkci kvalitních a bezpečných potravin, krmiv a surovin (2009 - 2013) |
---|