Zpět na hledáníMixolab as a new rheological system for prediction of bread making quality of wheat (2010)výskyt výsledku
Identifikační kód | RIV/00027006:_____/10:00001173 |
---|---|
Název v anglickém jazyce | Mixolab as a new rheological system for prediction of bread making quality of wheat |
Druh | D - Stať ve sborníku |
Jazyk | eng - angličtina |
Obor - skupina | G - Zemědělství |
Obor | GE - Šlechtění rostlin |
Rok uplatnění | 2010 |
Kód důvěrnosti údajů | S - Úplné a pravdivé údaje o výsledku nepodléhající ochraně podle zvláštních právních předpisů. |
Počet výskytů výsledku | 2 |
Počet tvůrců celkem | 8 |
Počet domácích tvůrců | 2 |
Výčet všech uvedených jednotlivých tvůrců | Václav Dvořáček (státní příslušnost: CZ - Česká republika, domácí tvůrce: A, vedidk: 4709519) Ludmila Papoušková (státní příslušnost: CZ - Česká republika, domácí tvůrce: A, vedidk: 4955978) I. Capouchová (státní příslušnost: CZ - Česká republika) O. Faměra (státní příslušnost: CZ - Česká republika) J. Hajšlová (státní příslušnost: CZ - Česká republika) K. Pazderů (státní příslušnost: CZ - Česká republika) E. Prokinová (státní příslušnost: CZ - Česká republika) A. Škeříková (státní příslušnost: CZ - Česká republika) |
Popis výsledku v anglickém jazyce | Mixolab is the only device enabling a complete characterization of the flour in a single test on the same device. The aim of our work was to evaluate rheological propeties of 27 wheat flour samples with baking quality affected by different level of Fusarium spp. infestation, indicated by different concentration of mycotoxin deoxynivalenol (DON) and to determine correlations between the mixolab characteristics and other quality parameters of the wheat flour and grain (farinograph, bread volume, Zeleny sedimentation, falling number, crude protein content and wet gluten content in grain dry matter). Mixolab very sensitively distinguished samples with different Fusarium spp. infestation. High correlations between the DON content and main characteristics ofmixolab curve were found. |
Klíčová slova oddělená středníkem | mixolab; wheat; bread making quality; rheological evaluation |
Stránka www, na které se nachází výsledek | - |
Odkaz na údaje z výzkumu | - |
Údaje o výsledku v závislosti na druhu výsledku
Název sborníku | Proceedings of the 5th international congress Flour-bread ´09 |
---|---|
ISBN | 978-953-7005-21-4 |
ISSN | - |
e-ISSN | - |
Počet stran výsledku | 6 |
Strana od-do | |
Název nakladatele | Faculty of food technology Osijek, University of osijek, Croatia |
Místo vydání | Osijek, Croatia |
Místo konání akce | Opatija |
Datum konání akce | 2009 |
Typ akce podle státní příslušnosti účastníků | WRD - Celosvětová |
Kód UT WoS článku podle Web of Science | - |
EID výsledku v databázi Scopus | - |
Ostatní informace o výsledku
Předkladatel | Výzkumný ústav rostlinné výroby, v.v.i. |
---|---|
Dodavatel | MSM - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (MŠMT) |
Rok sběru | 2011 |
Specifikace | RIV/00027006:_____/10:00001173!RIV11-MSM-00027006 |
Datum poslední aktualizace výsledku | 10.05.2011 |
Kontrolní číslo | 12880665 |
Informace o dalších výskytech výsledku dodaného stejným předkladatelem
Dodáno MZe v roce 2011 | RIV/00027006:_____/10:00001173 v dodávce dat RIV11-MZE-00027006/01:1 |
---|