Informační systém výzkumu,
vývoje a inovací

Rejstřík informací o výsledcích

Jednoduché vyhledávání

Zpět na hledáníMixolab as a new rheological system for prediction of bread making quality of wheat (2010)výskyt výsledku

Identifikační kód RIV/00027006:_____/10:00001173
Název v anglickém jazyce Mixolab as a new rheological system for prediction of bread making quality of wheat
Druh D - Stať ve sborníku
Jazyk eng - angličtina
Obor - skupina G - Zemědělství
Obor GE - Šlechtění rostlin
Rok uplatnění 2010
Kód důvěrnosti údajů S - Úplné a pravdivé údaje o výsledku nepodléhající ochraně podle zvláštních právních předpisů.
Počet výskytů výsledku 2
Počet tvůrců celkem 8
Počet domácích tvůrců 2
Výčet všech uvedených jednotlivých tvůrců Václav Dvořáček (státní příslušnost: CZ - Česká republika, domácí tvůrce: A, vedidk: 4709519)
Ludmila Papoušková (státní příslušnost: CZ - Česká republika, domácí tvůrce: A, vedidk: 4955978)
I. Capouchová (státní příslušnost: CZ - Česká republika)
O. Faměra (státní příslušnost: CZ - Česká republika)
J. Hajšlová (státní příslušnost: CZ - Česká republika)
K. Pazderů (státní příslušnost: CZ - Česká republika)
E. Prokinová (státní příslušnost: CZ - Česká republika)
A. Škeříková (státní příslušnost: CZ - Česká republika)
Popis výsledku v anglickém jazyce Mixolab is the only device enabling a complete characterization of the flour in a single test on the same device. The aim of our work was to evaluate rheological propeties of 27 wheat flour samples with baking quality affected by different level of Fusarium spp. infestation, indicated by different concentration of mycotoxin deoxynivalenol (DON) and to determine correlations between the mixolab characteristics and other quality parameters of the wheat flour and grain (farinograph, bread volume, Zeleny sedimentation, falling number, crude protein content and wet gluten content in grain dry matter). Mixolab very sensitively distinguished samples with different Fusarium spp. infestation. High correlations between the DON content and main characteristics ofmixolab curve were found.
Klíčová slova oddělená středníkem mixolab; wheat; bread making quality; rheological evaluation
Stránka www, na které se nachází výsledek -
Odkaz na údaje z výzkumu -

Údaje o výsledku v závislosti na druhu výsledku

Název sborníku Proceedings of the 5th international congress Flour-bread ´09
ISBN 978-953-7005-21-4
ISSN -
e-ISSN -
Počet stran výsledku 6
Strana od-do
Název nakladatele Faculty of food technology Osijek, University of osijek, Croatia
Místo vydání Osijek, Croatia
Místo konání akce Opatija
Datum konání akce 2009
Typ akce podle státní příslušnosti účastníků WRD - Celosvětová
Kód UT WoS článku podle Web of Science -
EID výsledku v databázi Scopus -

Ostatní informace o výsledku

Předkladatel Výzkumný ústav rostlinné výroby, v.v.i.
Dodavatel MSM - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (MŠMT)
Rok sběru 2011
Specifikace RIV/00027006:_____/10:00001173!RIV11-MSM-00027006
Datum poslední aktualizace výsledku 10.05.2011
Kontrolní číslo 12880665

Informace o dalších výskytech výsledku dodaného stejným předkladatelem

Dodáno MZe v roce 2011 RIV/00027006:_____/10:00001173 v dodávce dat RIV11-MZE-00027006/01:1

Odkazy na výzkumné aktivity, při jejichž řešení výsledek vznikl

Projekt podporovaný MŠMT v programu 2B 2B08049 - Volné a vázané formy fusariových mykotoxinů v cereáliích a produktech zpracovatelských technologií, strategie kontroly a možnosti minimalizace. (2008 - 2011)
Výzkumný záměr podporovaný MZe MZE0002700604 - Udržitelné systémy pěstování zemědělských plodin pro produkci kvalitních a bezpečných potravin, krmiv a surovin (2009 - 2013)
Vyhledávání ...