Informační systém výzkumu,
vývoje a inovací

Rejstřík informací o výsledcích

Jednoduché vyhledávání

Zpět na hledáníAntioxidant content and capacity in various parts of common buckwheat (Fagopyrum esculentum) and tartary buckwheat (F. tataricum) (2010)výskyt výsledku

Identifikační kód RIV/00027006:_____/10:00001094
Název v anglickém jazyce Antioxidant content and capacity in various parts of common buckwheat (Fagopyrum esculentum) and tartary buckwheat (F. tataricum)
Druh D - Stať ve sborníku
Jazyk eng - angličtina
Obor - skupina G - Zemědělství
Obor GM - Potravinářství
Rok uplatnění 2010
Kód důvěrnosti údajů S - Úplné a pravdivé údaje o výsledku nepodléhající ochraně podle zvláštních právních předpisů.
Počet výskytů výsledku 1
Počet tvůrců celkem 2
Počet domácích tvůrců 2
Výčet všech uvedených jednotlivých tvůrců Dagmar Janovská (státní příslušnost: CZ - Česká republika, domácí tvůrce: A, vedidk: 1434225)
Lenka Štočková (státní příslušnost: CZ - Česká republika, domácí tvůrce: A, vedidk: 3782514)
Popis výsledku v anglickém jazyce Different parts of crop of common and tartary buckwheat were collected in three different times, herb before flowering, in full flowering time flowers, leaves, stems, and roots and seeds in full ripeness; this collection was further examined. Antioxidantcapacity was determined using spectrophotometric assay with DPPH radical. Content of flavonoids (rutin, quercetin, kaempferol), carotenoids (ß-carotene, lutein), tocopherols (?-,ß-, ?- and ?-)and bounded phenolic acid (vanillic, caffeic, syringic, p-coumaric and ferulic) was determined using liquid chromatography with ultraviolet or fluorescent detection. The selected parts of crops overall shows significant variability in antioxidant capacity and antioxidant compounds content.
Klíčová slova oddělená středníkem buckwheat; antioxidant; antioxidant activity
Stránka www, na které se nachází výsledek -
Odkaz na údaje z výzkumu -

Údaje o výsledku v závislosti na druhu výsledku

Název sborníku 5th Central European Congress of Food
ISBN 978-80-89088-89-8
ISSN -
e-ISSN -
Počet stran výsledku 5
Strana od-do
Název nakladatele Food Research Institute
Místo vydání Bratislava, Slovakia
Místo konání akce Bratislava, Slovakia
Datum konání akce 2010
Typ akce podle státní příslušnosti účastníků EUR - Evropská
Kód UT WoS článku podle Web of Science -
EID výsledku v databázi Scopus -

Ostatní informace o výsledku

Předkladatel Výzkumný ústav rostlinné výroby, v.v.i.
Dodavatel MZE - Ministerstvo zemědělství (MZe)
Rok sběru 2011
Specifikace RIV/00027006:_____/10:00001094!RIV11-MZE-00027006
Datum poslední aktualizace výsledku 27.05.2011
Kontrolní číslo 12578350

Odkazy na výzkumné aktivity, při jejichž řešení výsledek vznikl

Projekt podporovaný MZe v programu QH QH92111 - Antioxidanty a antioxidační aktivita u vybraných minoritních plodin ke zlepšení kvality výživy obyvatelstva (2009 - 2011)
Výzkumný záměr podporovaný MZe MZE0002700604 - Udržitelné systémy pěstování zemědělských plodin pro produkci kvalitních a bezpečných potravin, krmiv a surovin (2009 - 2013)
Vyhledávání ...