Zpět na hledáníAntioxidant content and capacity in various parts of common buckwheat (Fagopyrum esculentum) and tartary buckwheat (F. tataricum) (2010)výskyt výsledku
Identifikační kód | RIV/00027006:_____/10:00001094 |
---|---|
Název v anglickém jazyce | Antioxidant content and capacity in various parts of common buckwheat (Fagopyrum esculentum) and tartary buckwheat (F. tataricum) |
Druh | D - Stať ve sborníku |
Jazyk | eng - angličtina |
Obor - skupina | G - Zemědělství |
Obor | GM - Potravinářství |
Rok uplatnění | 2010 |
Kód důvěrnosti údajů | S - Úplné a pravdivé údaje o výsledku nepodléhající ochraně podle zvláštních právních předpisů. |
Počet výskytů výsledku | 1 |
Počet tvůrců celkem | 2 |
Počet domácích tvůrců | 2 |
Výčet všech uvedených jednotlivých tvůrců | Dagmar Janovská (státní příslušnost: CZ - Česká republika, domácí tvůrce: A, vedidk: 1434225) Lenka Štočková (státní příslušnost: CZ - Česká republika, domácí tvůrce: A, vedidk: 3782514) |
Popis výsledku v anglickém jazyce | Different parts of crop of common and tartary buckwheat were collected in three different times, herb before flowering, in full flowering time flowers, leaves, stems, and roots and seeds in full ripeness; this collection was further examined. Antioxidantcapacity was determined using spectrophotometric assay with DPPH radical. Content of flavonoids (rutin, quercetin, kaempferol), carotenoids (ß-carotene, lutein), tocopherols (?-,ß-, ?- and ?-)and bounded phenolic acid (vanillic, caffeic, syringic, p-coumaric and ferulic) was determined using liquid chromatography with ultraviolet or fluorescent detection. The selected parts of crops overall shows significant variability in antioxidant capacity and antioxidant compounds content. |
Klíčová slova oddělená středníkem | buckwheat; antioxidant; antioxidant activity |
Stránka www, na které se nachází výsledek | - |
Odkaz na údaje z výzkumu | - |
Údaje o výsledku v závislosti na druhu výsledku
Název sborníku | 5th Central European Congress of Food |
---|---|
ISBN | 978-80-89088-89-8 |
ISSN | - |
e-ISSN | - |
Počet stran výsledku | 5 |
Strana od-do | |
Název nakladatele | Food Research Institute |
Místo vydání | Bratislava, Slovakia |
Místo konání akce | Bratislava, Slovakia |
Datum konání akce | 2010 |
Typ akce podle státní příslušnosti účastníků | EUR - Evropská |
Kód UT WoS článku podle Web of Science | - |
EID výsledku v databázi Scopus | - |
Ostatní informace o výsledku
Předkladatel | Výzkumný ústav rostlinné výroby, v.v.i. |
---|---|
Dodavatel | MZE - Ministerstvo zemědělství (MZe) |
Rok sběru | 2011 |
Specifikace | RIV/00027006:_____/10:00001094!RIV11-MZE-00027006 |
Datum poslední aktualizace výsledku | 27.05.2011 |
Kontrolní číslo | 12578350 |
Odkazy na výzkumné aktivity, při jejichž řešení výsledek vznikl
Projekt podporovaný MZe v programu QH | QH92111 - Antioxidanty a antioxidační aktivita u vybraných minoritních plodin ke zlepšení kvality výživy obyvatelstva (2009 - 2011) |
---|---|
Výzkumný záměr podporovaný MZe | MZE0002700604 - Udržitelné systémy pěstování zemědělských plodin pro produkci kvalitních a bezpečných potravin, krmiv a surovin (2009 - 2013) |