Zpět na hledáníRizika výskytu fuzarióz pro pekařskou jakost pšenice (2009)výskyt výsledku
Identifikační kód | RIV/00027006:_____/09:00000821 |
---|---|
Název v původním jazyce | Rizika výskytu fuzarióz pro pekařskou jakost pšenice |
Název v anglickém jazyce | Risks of the Fusarium infestation for baking quality of wheat |
Druh | J - Recenzovaný odborný článek (Jimp, Jsc a Jost) |
Poddruh | - |
Jazyk | cze - čeština |
Obor - skupina | G - Zemědělství |
Obor | GE - Šlechtění rostlin |
Rok uplatnění | 2009 |
Kód důvěrnosti údajů | S - Úplné a pravdivé údaje o výsledku nepodléhající ochraně podle zvláštních právních předpisů. |
Počet výskytů výsledku | 3 |
Počet tvůrců celkem | 9 |
Počet domácích tvůrců | 2 |
Výčet všech uvedených jednotlivých tvůrců | Václav Dvořáček (státní příslušnost: CZ - Česká republika, domácí tvůrce: A, vedidk: 4709519) Ludmila Papoušková (státní příslušnost: CZ - Česká republika, domácí tvůrce: A, vedidk: 4955978) I. Capouchová (státní příslušnost: CZ - Česká republika) O. Faměra (státní příslušnost: CZ - Česká republika) J. Hajšlová (státní příslušnost: CZ - Česká republika) M. Kostelanská (státní příslušnost: CZ - Česká republika) K. Pazderů (státní příslušnost: CZ - Česká republika) E. Prokinová (státní příslušnost: CZ - Česká republika) A. Škeříková (státní příslušnost: CZ - Česká republika) |
Popis výsledku v původním jazyce | Napadení pšenice houbami rodu Fusarium má vliv nejen na její hygienickou nezávadnost, ale i na technologickou jakost. U souboru vzorku ozimé pšenice s různou úrovní kontaminace zrna Fusarium spp., indikovanou různou koncentrací deoxynivalenolu v zrnu, jsme zjištovali korelace mezi obsahem deoxynivalenolu a parametry pekařské jakosti. |
Popis výsledku v anglickém jazyce | Fusarium head blight infestation affects not only hygienic safety, but also technological quality of wheat. Collection of wheat samples with different level of Fusarium spp. infestation, indicated by different concentration of DON in grain, was used fordetermination of correlations between DON content and individual parameters of baking quality. |
Klíčová slova oddělená středníkem | wheat; Fusarium head blight; DON; baking quality parameters |
Stránka www, na které se nachází výsledek | - |
Odkaz na údaje z výzkumu | - |
Údaje o výsledku v závislosti na druhu výsledku
Název periodika | Úroda |
---|---|
ISSN | 0139-6013 |
e-ISSN | - |
Svazek periodika | 57 |
Číslo periodika v rámci uvedeného svazku | 12-CD Brno |
Stát vydavatele periodika | CZ - Česká republika |
Počet stran výsledku | 6 |
Strana od-do | |
Kód UT WoS článku podle Web of Science | - |
EID výsledku v databázi Scopus | - |
Způsob publikování výsledku | - |
Předpokládaný termín zveřejnění plného textu výsledku | - |
Ostatní informace o výsledku
Předkladatel | Výzkumný ústav rostlinné výroby, v.v.i. |
---|---|
Dodavatel | MSM - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (MŠMT) |
Rok sběru | 2010 |
Specifikace | RIV/00027006:_____/09:00000821!RIV10-MSM-00027006 |
Datum poslední aktualizace výsledku | 07.05.2010 |
Kontrolní číslo | 12269865 |
Informace o dalších výskytech výsledku dodaného stejným předkladatelem
Dodáno MZe v roce 2010 | RIV/00027006:_____/09:00000821 v dodávce dat RIV10-MZE-00027006/02:1 |
---|
Informace o dalších výskytech výsledku dodaného ostatními předkladateli
Dodáno MŠMT v roce 2010 | RIV/60460709:41210/09:30632 v dodávce dat RIV10-MSM-41210___/01:1 předkladatelem Česká zemědělská univerzita v Praze / Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů |
---|