Informační systém výzkumu,
vývoje a inovací

Rejstřík informací o výsledcích

Jednoduché vyhledávání

Zpět na hledáníRizika výskytu fuzarióz pro pekařskou jakost pšenice (2009)výskyt výsledku

Identifikační kód RIV/00027006:_____/09:00000821
Název v původním jazyceRizika výskytu fuzarióz pro pekařskou jakost pšenice
Název v anglickém jazyce Risks of the Fusarium infestation for baking quality of wheat
Druh J - Recenzovaný odborný článek (Jimp, Jsc a Jost)
Poddruh -
Jazyk cze - čeština
Obor - skupina G - Zemědělství
Obor GE - Šlechtění rostlin
Rok uplatnění 2009
Kód důvěrnosti údajů S - Úplné a pravdivé údaje o výsledku nepodléhající ochraně podle zvláštních právních předpisů.
Počet výskytů výsledku 3
Počet tvůrců celkem 9
Počet domácích tvůrců 2
Výčet všech uvedených jednotlivých tvůrců Václav Dvořáček (státní příslušnost: CZ - Česká republika, domácí tvůrce: A, vedidk: 4709519)
Ludmila Papoušková (státní příslušnost: CZ - Česká republika, domácí tvůrce: A, vedidk: 4955978)
I. Capouchová (státní příslušnost: CZ - Česká republika)
O. Faměra (státní příslušnost: CZ - Česká republika)
J. Hajšlová (státní příslušnost: CZ - Česká republika)
M. Kostelanská (státní příslušnost: CZ - Česká republika)
K. Pazderů (státní příslušnost: CZ - Česká republika)
E. Prokinová (státní příslušnost: CZ - Česká republika)
A. Škeříková (státní příslušnost: CZ - Česká republika)
Popis výsledku v původním jazyceNapadení pšenice houbami rodu Fusarium má vliv nejen na její hygienickou nezávadnost, ale i na technologickou jakost. U souboru vzorku ozimé pšenice s různou úrovní kontaminace zrna Fusarium spp., indikovanou různou koncentrací deoxynivalenolu v zrnu, jsme zjištovali korelace mezi obsahem deoxynivalenolu a parametry pekařské jakosti.
Popis výsledku v anglickém jazyce Fusarium head blight infestation affects not only hygienic safety, but also technological quality of wheat. Collection of wheat samples with different level of Fusarium spp. infestation, indicated by different concentration of DON in grain, was used fordetermination of correlations between DON content and individual parameters of baking quality.
Klíčová slova oddělená středníkem wheat; Fusarium head blight; DON; baking quality parameters
Stránka www, na které se nachází výsledek -
Odkaz na údaje z výzkumu -

Údaje o výsledku v závislosti na druhu výsledku

Název periodika Úroda
ISSN 0139-6013
e-ISSN -
Svazek periodika 57
Číslo periodika v rámci uvedeného svazku 12-CD Brno
Stát vydavatele periodika CZ - Česká republika
Počet stran výsledku 6
Strana od-do
Kód UT WoS článku podle Web of Science -
EID výsledku v databázi Scopus -
Způsob publikování výsledku -
Předpokládaný termín zveřejnění plného textu výsledku -

Ostatní informace o výsledku

Předkladatel Výzkumný ústav rostlinné výroby, v.v.i.
Dodavatel MSM - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (MŠMT)
Rok sběru 2010
Specifikace RIV/00027006:_____/09:00000821!RIV10-MSM-00027006
Datum poslední aktualizace výsledku 07.05.2010
Kontrolní číslo 12269865

Informace o dalších výskytech výsledku dodaného stejným předkladatelem

Dodáno MZe v roce 2010 RIV/00027006:_____/09:00000821 v dodávce dat RIV10-MZE-00027006/02:1

Informace o dalších výskytech výsledku dodaného ostatními předkladateli

Dodáno MŠMT v roce 2010 RIV/60460709:41210/09:30632 v dodávce dat RIV10-MSM-41210___/01:1 předkladatelem Česká zemědělská univerzita v Praze / Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů

Odkazy na výzkumné aktivity, při jejichž řešení výsledek vznikl

Projekt podporovaný MŠMT v programu 2B 2B08049 - Volné a vázané formy fusariových mykotoxinů v cereáliích a produktech zpracovatelských technologií, strategie kontroly a možnosti minimalizace. (2008 - 2011)
Výzkumný záměr podporovaný MZe MZE0002700604 - Udržitelné systémy pěstování zemědělských plodin pro produkci kvalitních a bezpečných potravin, krmiv a surovin (2009 - 2013)
Vyhledávání ...