Informační systém výzkumu,
vývoje a inovací

Rejstřík informací o výsledcích

Jednoduché vyhledávání

Zpět na hledáníZpůsob výroby nealkoholické hroznové šťávy obohacené resveratrolem (2021)výskyt výsledku

Identifikační kód RIV/86652079:_____/21:00554775
Název v původním jazyceZpůsob výroby nealkoholické hroznové šťávy obohacené resveratrolem
Název v anglickém jazyce Method of producinging non - alcoholic grape juice enriched with resveratrol
Druh P - Patent
Jazyk cze - čeština
Vědní obor 21101 - Food and beverages
Rok uplatnění 2021
Kód důvěrnosti údajů S - Úplné a pravdivé údaje o výsledku nepodléhající ochraně podle zvláštních právních předpisů.
Počet výskytů výsledku 3
Počet tvůrců celkem 10
Počet domácích tvůrců 2
Výčet všech uvedených jednotlivých tvůrců Jan Tříska (státní příslušnost: CZ - Česká republika, domácí tvůrce: A, vedidk: 2672251, orcid: 0000-0003-3846-2158, scopusid: 7004407218, researcherid: H-3094-2014)
Naděžda Vrchotová (státní příslušnost: CZ - Česká republika, domácí tvůrce: A, vedidk: 6977596, researcherid: G-8425-2014)
L. Adámek (státní příslušnost: CZ - Česká republika)
R. Halama (státní příslušnost: CZ - Česká republika)
M. Houška (státní příslušnost: CZ - Česká republika)
K. Kýhos (státní příslušnost: CZ - Česká republika)
A. Landfeld (státní příslušnost: CZ - Česká republika)
J. Průchová (státní příslušnost: CZ - Česká republika)
J. Strohalm (státní příslušnost: CZ - Česká republika)
J. Totušek (státní příslušnost: CZ - Česká republika)
Popis výsledku v původním jazyceZpůsob výroby nealkoholické hroznové šťávy obohacené resveratrolem, spočívá v tom, že resveratrol se rozpustí v etanolu, vzniklý roztok se vmíchá do předem upravené hroznové šťávy v maximálním množství 0,5 % obj. Takto upravená hroznová šťáva se mikrobiálně stabilizuje vysokotlakou pasterací nebo vysokonapěťovými pulzy nebo zamražením.
Popis výsledku v anglickém jazyce The process for producing non-alcoholic grape juice enriched with resveratrol consists of dissolving resveratrol in ethanol, a maximum of 0.5% by volume of this solution is mixed into pre-treated grape juice. This treated grape juice is microbially stabilized by high-pressure pasteurization or high-voltage pulses or freezing.
Klíčová slova oddělená středníkem grape juice;resveratrol
Stránka www, na které se nachází výsledek https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/309/309060.pdf
DOI výsledku -
Odkaz na údaje z výzkumu -

Údaje o výsledku v závislosti na druhu výsledku

Číslo patentu nebo vzoru 309060
Vydavatel CZ001
Název vydavatele Industrial Property Office
Místo vydání Prague
Stát vydání CZ - Česká republika
Datum přijetí 24.11.2021
Název vlastníka Výzkumný ústav potravinářský Praha, v. v. i., Česká republika Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta, Česká republika Masarykova univerzita, Ústav systémové biologie a ekologie AV ČR, v. v. i., Vinařství Valtice, s.r.o.
Teritoriální rozsah patentové ochrany-
Způsob využití A - Při pouze uděleném patentu nebo patentu
Druh možnosti využití A - Nabytí licence je nutné ve všech případech

Ostatní informace o výsledku

Předkladatel Ústav výzkumu globální změny AV ČR, v. v. i.
Dodavatel AV0 - Akademie věd České republiky (AV ČR )
Rok sběru 2022
Specifikace RIV/86652079:_____/21:00554775!RIV22-AV0-86652079
Datum poslední aktualizace výsledku 02.05.2022
Kontrolní číslo 192352907 ( v1.0 )

Informace o dalších výskytech výsledku dodaného ostatními předkladateli

Dodáno MZe v roce 2022 RIV/62156489:43510/21:43920900 v dodávce dat RIV22-MZE-43510___ předkladatelem Mendelova univerzita v Brně / Zahradnická fakulta
Dodáno MZe v roce 2022 RIV/00027022:_____/22:1153 v dodávce dat RIV22-MZE-00027022 předkladatelem Výzkumný ústav potravinářský Praha

Odkazy na výzkumné aktivity, při jejichž řešení výsledek vznikl

Podpora / návaznosti Institucionální podpora na rozvoj výzkumné organizace
Vyhledávání ...