Zpět na hledáníZpůsob výroby nealkoholické hroznové šťávy obohacené resveratrolem (2021)výskyt výsledku
Identifikační kód | RIV/86652079:_____/21:00554775 |
---|---|
Název v původním jazyce | Způsob výroby nealkoholické hroznové šťávy obohacené resveratrolem |
Název v anglickém jazyce | Method of producinging non - alcoholic grape juice enriched with resveratrol |
Druh | P - Patent |
Jazyk | cze - čeština |
Vědní obor | 21101 - Food and beverages |
Rok uplatnění | 2021 |
Kód důvěrnosti údajů | S - Úplné a pravdivé údaje o výsledku nepodléhající ochraně podle zvláštních právních předpisů. |
Počet výskytů výsledku | 3 |
Počet tvůrců celkem | 10 |
Počet domácích tvůrců | 2 |
Výčet všech uvedených jednotlivých tvůrců | Jan Tříska (státní příslušnost: CZ - Česká republika, domácí tvůrce: A, vedidk: 2672251, orcid: 0000-0003-3846-2158, scopusid: 7004407218, researcherid: H-3094-2014) Naděžda Vrchotová (státní příslušnost: CZ - Česká republika, domácí tvůrce: A, vedidk: 6977596, researcherid: G-8425-2014) L. Adámek (státní příslušnost: CZ - Česká republika) R. Halama (státní příslušnost: CZ - Česká republika) M. Houška (státní příslušnost: CZ - Česká republika) K. Kýhos (státní příslušnost: CZ - Česká republika) A. Landfeld (státní příslušnost: CZ - Česká republika) J. Průchová (státní příslušnost: CZ - Česká republika) J. Strohalm (státní příslušnost: CZ - Česká republika) J. Totušek (státní příslušnost: CZ - Česká republika) |
Popis výsledku v původním jazyce | Způsob výroby nealkoholické hroznové šťávy obohacené resveratrolem, spočívá v tom, že resveratrol se rozpustí v etanolu, vzniklý roztok se vmíchá do předem upravené hroznové šťávy v maximálním množství 0,5 % obj. Takto upravená hroznová šťáva se mikrobiálně stabilizuje vysokotlakou pasterací nebo vysokonapěťovými pulzy nebo zamražením. |
Popis výsledku v anglickém jazyce | The process for producing non-alcoholic grape juice enriched with resveratrol consists of dissolving resveratrol in ethanol, a maximum of 0.5% by volume of this solution is mixed into pre-treated grape juice. This treated grape juice is microbially stabilized by high-pressure pasteurization or high-voltage pulses or freezing. |
Klíčová slova oddělená středníkem | grape juice;resveratrol |
Stránka www, na které se nachází výsledek | https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/309/309060.pdf |
DOI výsledku | - |
Odkaz na údaje z výzkumu | - |
Údaje o výsledku v závislosti na druhu výsledku
Číslo patentu nebo vzoru | 309060 |
---|---|
Vydavatel | CZ001 |
Název vydavatele | Industrial Property Office |
Místo vydání | Prague |
Stát vydání | CZ - Česká republika |
Datum přijetí | 24.11.2021 |
Název vlastníka | Výzkumný ústav potravinářský Praha, v. v. i., Česká republika Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta, Česká republika Masarykova univerzita, Ústav systémové biologie a ekologie AV ČR, v. v. i., Vinařství Valtice, s.r.o. |
Teritoriální rozsah patentové ochrany | - |
Způsob využití | A - Při pouze uděleném patentu nebo patentu |
Druh možnosti využití | A - Nabytí licence je nutné ve všech případech |
Ostatní informace o výsledku
Předkladatel | Ústav výzkumu globální změny AV ČR, v. v. i. |
---|---|
Dodavatel | AV0 - Akademie věd České republiky (AV ČR ) |
Rok sběru | 2022 |
Specifikace | RIV/86652079:_____/21:00554775!RIV22-AV0-86652079 |
Datum poslední aktualizace výsledku | 02.05.2022 |
Kontrolní číslo | 192352907 ( v1.0 ) |
Informace o dalších výskytech výsledku dodaného ostatními předkladateli
Dodáno MZe v roce 2022 | RIV/62156489:43510/21:43920900 v dodávce dat RIV22-MZE-43510___ předkladatelem Mendelova univerzita v Brně / Zahradnická fakulta |
---|---|
Dodáno MZe v roce 2022 | RIV/00027022:_____/22:1153 v dodávce dat RIV22-MZE-00027022 předkladatelem Výzkumný ústav potravinářský Praha |
Odkazy na výzkumné aktivity, při jejichž řešení výsledek vznikl
Podpora / návaznosti | Institucionální podpora na rozvoj výzkumné organizace |
---|