Informační systém výzkumu,
vývoje a inovací

Rejstřík informací o výsledcích

Jednoduché vyhledávání

Zpět na hledáníEffect of storage conditions on content of pesticide residues in sweet cherries (2022)detail výsledku

Identifikační kód RIV/00216208:11160/22:10443776
Název v anglickém jazyce Effect of storage conditions on content of pesticide residues in sweet cherries
Druh J - Recenzovaný odborný článek (Jimp, Jsc a Jost)
Poddruh J/A - Článek v odborném periodiku je obsažen v databázi Web of Science společností Thomson Reuters s příznakem „Article“, „Review“ nebo „Letter“ (Jimp)
Jazyk eng - angličtina
Vědní obor 30104 - Pharmacology and pharmacy
Rok uplatnění 2022
Kód důvěrnosti údajů S - Úplné a pravdivé údaje o výsledku nepodléhající ochraně podle zvláštních právních předpisů.
Počet výskytů výsledku 3
Popis výsledku v anglickém jazyce Dynamics of pesticides decomposition in sweet cherry fruits at different technologies of long-term storage, ultralow oxygen and modified atmosphere packing, and after post-harvesting application of 1-methylcyclopropen and ozone has been studied. We assumed that type of pesticide and fruit storage conditions may have a profound effect on pesticide residues content. Therefore, levels of residues after applying combinations of active ingredients including acetamiprid, boscalid, cyprodinil, fenhexamid, fenpyrazamine, fludioxonil, fluopyram, pyraclostrobin, pirimicarb, tebuconazole, thiacloprid, and trifloxystrobin were monitored. We found these contents below tolerated maximum residue limits when applied at recommended times and depended on period prior to withdrawal. Low contents of acetamiprid, boscalid, fenpyrazamine, thiacloprid, pirimicarb, and fludioxonil were found when fruit were stored in modified atmosphere packages. Ozone affected degradation of tebuconazole, pyraclostrobin, and cyprodinil. However, differences between storage regimens were not statistically significant (p >= 0.05). Kinetic of degradation was studied with fruits stored after treatment with 1-methylcyclopropen and ozone.
Klíčová slova oddělená středníkem Ultra-low oxygen;Sweet cherries;Storage conditions;Pesticides;Ozone;Modified atmosphere;Degradation kinetics
Stránka www, na které se nachází výsledek https://verso.is.cuni.cz/pub/verso.fpl?fname=obd_publikace_handle&handle=PNx0pUfThn
DOI výsledku 10.1016/j.fochx.2021.100185
Odkaz na údaje z výzkumu -

Údaje o výsledku v závislosti na druhu výsledku

Název periodika Food Chemistry: X
ISSN 2590-1575
e-ISSN -
Svazek periodika 13
Číslo periodika v rámci uvedeného svazku March
Stát vydavatele periodika NL - Nizozemsko
Počet stran výsledku 8
Strana od-do 100185
Kód UT WoS článku podle Web of Science 000788242600017
EID výsledku v databázi Scopus 2-s2.0-85125922795
Způsob publikování výsledku A - Open Access
Předpokládaný termín zveřejnění plného textu výsledku -

Informace o všech výskytech výsledku v rámci detailu výsledku

Dodáno MŠMT v roce 2023 RIV/00216208:11160/22:10443776 v dodávce dat RIV23-MSM-11160___ předkladatelem Univerzita Karlova / Farmaceutická fakulta v Hradci Králové
Dodáno MZe v roce 2023 RIV/25271121:_____/22:N0000117 v dodávce dat RIV23-MZE-25271121 předkladatelem Výzkumný a šlechtitelský ústav ovocnářský Holovousy s.r.o.
Dodáno TA ČR v roce 2023 RIV/25271121:_____/22:N0000117 v dodávce dat RIV23-TA0-25271121 předkladatelem Výzkumný a šlechtitelský ústav ovocnářský Holovousy s.r.o.

Odkazy na výzkumné aktivity, při jejichž řešení výsledek vznikl

Projekt podporovaný MŠMT v programu EF EF16_019/0000841 - Zvýšení účinnosti a bezpečnosti léčiv a nutraceutik: moderní metody - nové výzvy (2018 - 2022)
Podpora / návaznosti Institucionální podpora na rozvoj výzkumné organizace
Specifický výzkum na vysokých školách, poskytovatel MŠMT
Vyhledávání ...