Zpět na hledáníEffect of storage conditions on content of pesticide residues in sweet cherries (2022)detail výsledku
Identifikační kód | RIV/00216208:11160/22:10443776 |
---|---|
Název v anglickém jazyce | Effect of storage conditions on content of pesticide residues in sweet cherries |
Druh | J - Recenzovaný odborný článek (Jimp, Jsc a Jost) |
Poddruh | J/A - Článek v odborném periodiku je obsažen v databázi Web of Science společností Thomson Reuters s příznakem „Article“, „Review“ nebo „Letter“ (Jimp) |
Jazyk | eng - angličtina |
Vědní obor | 30104 - Pharmacology and pharmacy |
Rok uplatnění | 2022 |
Kód důvěrnosti údajů | S - Úplné a pravdivé údaje o výsledku nepodléhající ochraně podle zvláštních právních předpisů. |
Počet výskytů výsledku | 3 |
Popis výsledku v anglickém jazyce | Dynamics of pesticides decomposition in sweet cherry fruits at different technologies of long-term storage, ultralow oxygen and modified atmosphere packing, and after post-harvesting application of 1-methylcyclopropen and ozone has been studied. We assumed that type of pesticide and fruit storage conditions may have a profound effect on pesticide residues content. Therefore, levels of residues after applying combinations of active ingredients including acetamiprid, boscalid, cyprodinil, fenhexamid, fenpyrazamine, fludioxonil, fluopyram, pyraclostrobin, pirimicarb, tebuconazole, thiacloprid, and trifloxystrobin were monitored. We found these contents below tolerated maximum residue limits when applied at recommended times and depended on period prior to withdrawal. Low contents of acetamiprid, boscalid, fenpyrazamine, thiacloprid, pirimicarb, and fludioxonil were found when fruit were stored in modified atmosphere packages. Ozone affected degradation of tebuconazole, pyraclostrobin, and cyprodinil. However, differences between storage regimens were not statistically significant (p >= 0.05). Kinetic of degradation was studied with fruits stored after treatment with 1-methylcyclopropen and ozone. |
Klíčová slova oddělená středníkem | Ultra-low oxygen;Sweet cherries;Storage conditions;Pesticides;Ozone;Modified atmosphere;Degradation kinetics |
Stránka www, na které se nachází výsledek | https://verso.is.cuni.cz/pub/verso.fpl?fname=obd_publikace_handle&handle=PNx0pUfThn |
DOI výsledku | 10.1016/j.fochx.2021.100185 |
Odkaz na údaje z výzkumu | - |
Údaje o výsledku v závislosti na druhu výsledku
Název periodika | Food Chemistry: X |
---|---|
ISSN | 2590-1575 |
e-ISSN | - |
Svazek periodika | 13 |
Číslo periodika v rámci uvedeného svazku | March |
Stát vydavatele periodika | NL - Nizozemsko |
Počet stran výsledku | 8 |
Strana od-do | 100185 |
Kód UT WoS článku podle Web of Science | 000788242600017 |
EID výsledku v databázi Scopus | 2-s2.0-85125922795 |
Způsob publikování výsledku | A - Open Access |
Předpokládaný termín zveřejnění plného textu výsledku | - |
Informace o všech výskytech výsledku v rámci detailu výsledku
Dodáno MŠMT v roce 2023 | RIV/00216208:11160/22:10443776 v dodávce dat RIV23-MSM-11160___ předkladatelem Univerzita Karlova / Farmaceutická fakulta v Hradci Králové |
---|---|
Dodáno MZe v roce 2023 | RIV/25271121:_____/22:N0000117 v dodávce dat RIV23-MZE-25271121 předkladatelem Výzkumný a šlechtitelský ústav ovocnářský Holovousy s.r.o. |
Dodáno TA ČR v roce 2023 | RIV/25271121:_____/22:N0000117 v dodávce dat RIV23-TA0-25271121 předkladatelem Výzkumný a šlechtitelský ústav ovocnářský Holovousy s.r.o. |
Odkazy na výzkumné aktivity, při jejichž řešení výsledek vznikl
Projekt podporovaný MŠMT v programu EF | EF16_019/0000841 - Zvýšení účinnosti a bezpečnosti léčiv a nutraceutik: moderní metody - nové výzvy (2018 - 2022) |
---|---|
Podpora / návaznosti | Institucionální podpora na rozvoj výzkumné organizace Specifický výzkum na vysokých školách, poskytovatel MŠMT |