Identifikační kód |
RIV/00216208:11160/21:10439704 |
Název v původním jazyce | O jalovčinkách a jalovcové |
Název v anglickém jazyce |
On Juniper Berries and Juniper Brandy |
Druh |
J - Recenzovaný odborný článek (Jimp, Jsc a Jost) |
Poddruh |
J/A - Článek v odborném periodiku je obsažen v databázi Web of Science společností Thomson Reuters s příznakem „Article“, „Review“ nebo „Letter“ (Jimp) |
Jazyk |
cze - čeština |
Vědní obor |
30104 - Pharmacology and pharmacy |
Rok uplatnění |
2021 |
Kód důvěrnosti údajů |
S - Úplné a pravdivé údaje o výsledku nepodléhající ochraně podle zvláštních právních předpisů. |
Počet výskytů výsledku |
1 |
Popis výsledku v původním jazyce | Destilované nápoje s jalovcem jsou po staletí známé pro své léčivé schopnosti i pro svou chuť, vůni a oblibu. V příspěvku je popsána stručná historie těchto nápojů a je uveden seznam chemických sloučenin odpovědných za jejich chuť a vůni. Prezentovány jsou také biologické vlastnosti základních chuťových a aromatických složek. |
Popis výsledku v anglickém jazyce |
Distilled drinks with juniper have been known for centuries for their medicinal capacity as well as for their taste, flavor and popularity. A brief history of such beverages is described and a list of chemical compounds responsible for their taste and aroma is given. The biological properties of the basic taste and aroma components are also presented. |
Klíčová slova oddělená středníkem |
alpha-pinene;biological activity;history;borovička;gin;juniper berries;juniper |
Stránka www, na které se nachází výsledek |
https://verso.is.cuni.cz/pub/verso.fpl?fname=obd_publikace_handle&handle=iT0oGZUSYk |
Odkaz na údaje z výzkumu |
- |