Informační systém výzkumu,
vývoje a inovací

Rejstřík informací o výsledcích

Jednoduché vyhledávání

Zpět na hledáníO jalovčinkách a jalovcové (2021)detail výsledku

Identifikační kód RIV/00216208:11160/21:10439704
Název v původním jazyceO jalovčinkách a jalovcové
Název v anglickém jazyce On Juniper Berries and Juniper Brandy
Druh J - Recenzovaný odborný článek (Jimp, Jsc a Jost)
Poddruh J/A - Článek v odborném periodiku je obsažen v databázi Web of Science společností Thomson Reuters s příznakem „Article“, „Review“ nebo „Letter“ (Jimp)
Jazyk cze - čeština
Vědní obor 30104 - Pharmacology and pharmacy
Rok uplatnění 2021
Kód důvěrnosti údajů S - Úplné a pravdivé údaje o výsledku nepodléhající ochraně podle zvláštních právních předpisů.
Počet výskytů výsledku 1
Popis výsledku v původním jazyceDestilované nápoje s jalovcem jsou po staletí známé pro své léčivé schopnosti i pro svou chuť, vůni a oblibu. V příspěvku je popsána stručná historie těchto nápojů a je uveden seznam chemických sloučenin odpovědných za jejich chuť a vůni. Prezentovány jsou také biologické vlastnosti základních chuťových a aromatických složek.
Popis výsledku v anglickém jazyce Distilled drinks with juniper have been known for centuries for their medicinal capacity as well as for their taste, flavor and popularity. A brief history of such beverages is described and a list of chemical compounds responsible for their taste and aroma is given. The biological properties of the basic taste and aroma components are also presented.
Klíčová slova oddělená středníkem alpha-pinene;biological activity;history;borovička;gin;juniper berries;juniper
Stránka www, na které se nachází výsledek https://verso.is.cuni.cz/pub/verso.fpl?fname=obd_publikace_handle&handle=iT0oGZUSYk
Odkaz na údaje z výzkumu -

Údaje o výsledku v závislosti na druhu výsledku

Název periodika Chemické listy
ISSN 0009-2770
e-ISSN -
Svazek periodika 115
Číslo periodika v rámci uvedeného svazku 9
Stát vydavatele periodika CZ - Česká republika
Počet stran výsledku 5
Strana od-do 458-462
Kód UT WoS článku podle Web of Science 000696388300002
EID výsledku v databázi Scopus 2-s2.0-85126932315
Způsob publikování výsledku A - Open Access
Předpokládaný termín zveřejnění plného textu výsledku -

Informace o všech výskytech výsledku v rámci detailu výsledku

Dodáno MŠMT v roce 2022 RIV/00216208:11160/21:10439704 v dodávce dat RIV22-MSM-11160___ předkladatelem Univerzita Karlova / Farmaceutická fakulta v Hradci Králové

Odkazy na výzkumné aktivity, při jejichž řešení výsledek vznikl

Projekt podporovaný MŠMT v programu EF EF16_019/0000841 - Zvýšení účinnosti a bezpečnosti léčiv a nutraceutik: moderní metody - nové výzvy (2018 - 2022)
Podpora / návaznosti Institucionální podpora na rozvoj výzkumné organizace
Vyhledávání ...